Доступність посилання

ТОП новини

Домашній арешт для міліціонерів, які билися з суддею


Харківські співробітники державної служби охорони, які 12 червня затримали нібито п’яного і агресивного суддю в ресторані, найближчі два місяці перебуватимуть під домашнім арештом. Таке рішення ухвалив у четвер Харківський обласний апеляційний суд. Оскарження дотеперішнього запобіжного заходу захисників підтримала і прокуратура. Впродовж тижня троє міліціонерів за рішенням Червонозаводського суду Харкова перебували під вартою в СІЗО. Саме судове засідання проходило в закритому режимі, хоча цього не вимагали ні прокурор, ні захист.

Співробітників держохорони, підозрюваних Сергія Зубка, Артема Крилова та Ігоря Колюшенкова, звільнили із СІЗО. Домашній арешт триватиме два місяці – таке рішення ухвалила колегія апеляційного суду Харкова.

«Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Заборонити цілодобово залишати житло без дозволу слідчого або суду, де перебуває кримінальне провадження», – озвучила ухвалу головуюча суддя Тетяна Меркулова.

Прокурор Валерій Кадигроб, куратор досудових розслідувань в обласній прокуратурі, зауважив, що, коли тиждень тому вирішувалося питання з обранням запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, то було враховано, що троє міліціонерів – учасників нічної сутички із суддею в ресторані «Старгород» – можуть вплинути на свідків та досудове слідство. А тепер такої можливості у них немає.

«Я також прохав суд обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту», – заявив журналістам прокурор Валерій Кадигроб.

«Як воно видно – мажор він чи ні?»

У коридорі суду на рішення чекали рідні та друзі міліціонерів.

Вікторія Краснокуцька, дружина підозрюваного Сергія Зубка, розповіла Радіо «Свобода», що чоловіка не бачила відтоді, як він пішов на чергування.

«Зателефонував о десятій ранку. Сказав, що є проблеми. Він був знервований. Сказав, що він із хлопцями затримали суддю, що перебуває в прокуратурі, і не відомо, чи прийде додому сьогодні», – зауважила дружина.

У побаченні з чоловіком в СІЗО їй відмовили – передавала лише передачі. Сергія Зубка вдома чекає 4-річний син Костик. Дружина і колеги, розповідаючи про Сергія, кажуть, що під час конфліктів він завжди намагається заспокоїти сторони.

«Спокійний, тихий і врівноважений», – каже про товариша Олександр Небагатослівний. Він разом із нинішніми підозрюваними понад 10 років пропрацював у спеціальному батальйоні міліції груп затримання. Як працювати в ситуації, що склалася, коли можна понести покарання, якщо затримаєш непросту людину, він не знає.

Ветеран держохорони Сергій Пашинін також не може втямити, як діяти в драматичних ситуаціях, коли дебоширами можуть виявитися прокурори, депутати чи судді. Він запитує: чи закон і Конституція для всіх однакові?

«Як бути обережним? Розкажіть, як. Приїжджає група з трьох міліціонерів, там уже триває бійка. Як воно видно – мажор він чи ні? На ньому що, написано, що він суддя? Нехай тоді з корочкою виходить! Є закон про міліцію. Там усе прописано. Ми працюємо за цими статтями», – обурюється прокурорською позицією колишній державний охоронець Сергій Пашинін.

Трьох затриманих міліціонерів біля апеляційного суду підтримували, окрім колишніх і чинних співробітників МВС, представники громадських організацій чорнобильців та підприємців.

За даними захисників, у четвер увечері міліціонерів відвезли додому.

Співробітників ДСО затримали у Харкові за те, що вони намагалися заспокоїти суддю
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:08 0:00
Співробітників ДСО затримали у Харкові за те, що вони намагалися заспокоїти суддю
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:52 0:00
(Відео з камери спостереження)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG