Доступність посилання

ТОП новини

Траурна дата прихильників Тимошенко під веселі марші


Мітинг прихильників Тимошенко в Києві, 5 серпня 2013 року
Мітинг прихильників Тимошенко в Києві, 5 серпня 2013 року
У день другої річниці ув’язнення лідер української опозиції Юлія Тимошенко разом зі своїми найближчими політичними соратниками обговорювала стратегію перемоги на президентських виборах 2015 року. Розмова Тимошенко з лідером парламентської фракції «Батьківщини» Арсенієм Яценюком, з народними депутатами Арсеном Аваковим та Сергієм Пашинським відбувалася в рамках короткострокового побачення впродовж чотирьох годин. А біля брам лікарні «Укрзалізниці», де майже півтора року лікується Юлія Тимошенко, мітингували її прихильники. За плакатами можна було побачити, що на підтримку увязненої сюди приїхали люди з Дніпропетровщини, Криму, Кіровограда та інших міст.

Після чотиригодинного спілкування з Юлією Тимошенко Арсеній Яценюк показав пресі блокнот. Мовляв, ось тут найважливіше, як діяти заради перемоги Юлії Тимошенко на президентських виборах 2015 року.

«Ви знаєте, тут багато написано про нашу спільну стратегію, ось у цьому блокноті. Я дозволю собі не коментувати стратегію, а дозволю лише сказати одне: перемога не в стратегіях, а перемога у вірі і впевненості!» – ось так оминув Арсеній Яценюк розповіді про деталі передвиборної президентської кампанії ув’язненого лідера української опозиції Юлії Тимошенко.
У Києві відбулася акція на підтримку Юлії Тимошенко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:37 0:00

Лідер Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк також сухо повідомив, що сьогодні розмова точилася не лише про кроки дворічної передвиборчої стратегії, а й про те, що робити після здобутої перемоги. Він наголосив, що колишній прем’єр контролює всю ситуацію, зокрема, особисто керує процесами об’єднання партій.
Мітинг в Харкові прихильників Тимошенко, 5 серпня 2013 року
Мітинг в Харкові прихильників Тимошенко, 5 серпня 2013 року

А в найближчій перспективі Яценюк разом зі своїми соратниками чекає рішення президента України Віктора Януковича про відправку Юлії Тимошенко на операцію до берлінської клініки «Шаріте». Як зауважив Яценюк, це відповідальне політичне і юридичне рішення усунуло б перепони на шляху підписання угоди з Європейським союзом про асоціацію.

У той час, коли тривало короткострокове побачення лідерів опозиції, прихильники Юлії Тимошенко виголошували: «Юля буде вільна!» Мітинг, приурочений до дворіччя ув’язнення колишнього прем’єр-міністра, зібрав із півтори сотні людей. Ця акція нічим не відрізнялася від подібних, які вже були раніше на підтримку Тимошенко в Харкові. Промови народних депутатів, вірші від прихильників і голубка, запущена в небесну блакить на знак звільнення Юлії Тимошенко в майбутньому – це обриси двогодинної політичної акції.
Мітинг прихильників Тимошенко в Києві, 5 серпня 2013 року
Мітинг прихильників Тимошенко в Києві, 5 серпня 2013 року

Дочка дякує світовій громаді

Мітингувальники говорили, що сьогодні для них сумна, страшна дата, коли два роки тому ув’язнили Юлію Тимошенко. Їхні слова про сум, біль і солідарність супроводжувалися веселими українськими військовими маршами, які створювали далеко не той настрій, про який казали і пересічні люди, і політики з трибуни.

Найзворушливішими словами видалися слова Євгенії Тимошенко. Дочка дякує світовій громаді за підтримку її матері з перших днів ув’язнення.

Пам’ятаємо перший день, коли її арештовували. Для нас це був шок. Згадуємо жахливі фото та відеозйомки, які пройшли весь світ
Євгенія Тимошенко
«Ми, родина, зараз усі тут. Ми пам’ятаємо перший день, коли її арештовували. Для нас це був шок. Ми згадуємо жахливі фото та відеозйомки, які пройшли весь світ. Слава Богу, нас наступного ж дня почали підтримувати соратники та політичні колеги мами», – сказала з трибуни дочка Тимошенко Євгенія.

Вона висловила переконання, що влада мусить виконати рішення Європейського суду з прав людини, має звільнити її маму – опозиційного лідера. В родині Тимошенко додають, що президентові не варто чекати прохання про помилування Юлії Тимошенко від її сім’ї.
Прихильники Тимошенко протестували у Харкові
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00

За словами Антоніни Ульяхіної, тітки колишнього прем’єра, позиція рідних збігається з позицією Юлії Тимошенко. Також тітка додала, що близькі екс-прем’єра не отримували ніяких офіційних пропозицій з приводу звільнення чи лікування за кордоном Юлії Тимошенко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG