Доступність посилання

ТОП новини

«Суверенітет України порушений» – глава британського МЗС


Українці Лондона протестували проти військового втручання Росії
Українці Лондона протестували проти військового втручання Росії
Лондон – Британський міністр закордонних справ Вільям Гейґ, який 3-го березня має завершити переговори у Києві, заявив, що Велика Британія визнає новий український уряд, готова до співпраці і засуджує Росію за введення військових підрозділів у Крим. Напередодні, коли британський міністр вирушав до Києва, лондонські українці протестували проти військового втручання Росії.

Спочатку протест був під посольством США, де американцям нагадали про те, що Вашингтон за міжнародними угодами є одним із гарантів безпеки й територіальної цілісності України.

Потім кількасот українців та інших лондонців протестували під посольством Росії, вимагаючи виведення російських військ з української території. А під вечір демонстрація перемістилася під резиденцію британського прем’єр-міністра поблизу Даунінґ-стріт.

Неприпустимі дії Москви

Приблизно у той самий час міністр закордонних справ Вільям Гейґ вилітав у Київ на переговори. Британське телебачення передало його заяву про те, що Лондон на противагу Москві визнає новий український уряд і збирається усіляко підтримувати Україну.

«Водночас ми змушені визнавати, що суверенітет і територіальну цілісність України порушені. Так вести міжнародні справи не можна. Тому на додаток до скликання надзвичайного засідання Ради безпеки ООН минулими вихідними Сполучене Королівство приєднається до інших ключових членів «Великої вісімки», які зупинили співпрацю у межах «Вісімки», у якій цього року головує Росія», – сказав британський міністр закордонних справ.

Так вести міжнародні справи не можна
Вільям Гейґ
Він також пообіцяв, що Лондон допомагатиме Україні, створивши умови для можливого повернення з британських фінансових установ грошей, накрадених і переведених за кордон корумпованими українськими посадовцями адміністрації Віктора Януковича. У неділю також стало відомо, що з огляду на події в Україні британський прем’єр Дейвід Камерон не має наміру відвідувати Сочі, де 7 березня відкриють зимові Паралімпійські ігри.
Лондонські українці протестували проти військового втручання Росії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:33 0:00

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG