Доступність посилання

ТОП новини

Той, хто кинув яйце в Януковича, і «екстремальний журналіст» знімаються з виборів


Із довиборів до парламенту в Івано-Франківську знімають свої кандидатури Руслан Коцаба, який називає себе «екстремальним журналістом», і 27-річний Дмитро Романюк, який у 2004 році кинув яйце у Віктора Януковича, тоді кандидата в президенти.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, свою участь у цих проміжних виборах до парламенту Руслан Коцаба назвав «журналістським експериментом під назвою «Вибори-2014» і зізнався, що «участь у виборчій кампанії не передбачала участі безпосередньо в процесі голосування».

За його словами, експеримент полягав у тому, що кошти на реєстрацію кандидатом Коцаба збирав через соцмережі, загалом витратив близько 21 тисячі гривень, «не чіпаючи сімейний бюджет». Він наголосив, що використав можливість відкрито дискутувати з опонентами, «висловлюючи їм усю правду», хоча не міг проводити в цей час журналістські дослідження.

Руслан Коцаба назвав ім’я іншого кандидата, за кого закликає голосувати своїх симпатиків.

Зі свого боку, Дмитро Романюк пояснив своє рішення тим, що для нього «політика не є самоціллю». За його словами, у нинішній непростий час «потрібно об’єднуватися навколо тих, хто буде забезпечувати стабільність країни».

За словами керівника громадської організації «Опора» в Івано-Франківській області Івана Маруняка, ніяких порушень у тому, що такі заяви звучать за три дні до голосування, нема. «Це, швидше, політичні заяви», каже він і додає, що зміни у бюлетені уже не вноситимуться.

Івано-Франківський виборчий округ № 83 – єдиний в Україні, де 25 травня одночасно з президентськими виборами проходитимуть проміжні вибори до парламенту на місце віце-прем’єр-міністра України Олександра Сича, який здав депутатський мандат. Зареєстровано 13 кандидатів.
XS
SM
MD
LG