Доступність посилання

ТОП новини

Росія зосередила до 47 тисяч військових біля кордону з Україною – Тимчук


Військовий експерт Дмитро Тимчук
Військовий експерт Дмитро Тимчук

Росія далі нагромаджує війська у прикордонних з Україною районах і станом на 25 серпня має з урахуванням окупаційного контингенту в Криму до 47 тисяч військових поблизу кордону. Такі дані наводить координатор руху «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

За його даними, на території Росії і в сепаратистському регіоні Молдови Придністров’ї зосереджені близько 22 з половиною тисяч військовослужбовців.

Військовий експерт зауважує, що протягом останніх днів Росія перекидає підрозділи з північно-східних ділянок українського кордону (напроти Чернігівської, Сумської і Харківської областей) до Ростовської області, на Донецький оперативний напрям.

Протягом останніх трьох днів з території Росії на українську територію було перекинуто до п’яти російських диверсійно-розвідувальних груп. Також зафіксоване прибуття до прикордонних районів Росії напроти Амвросіївки (Донецька область) ще щонайменше восьми таких груп, повідомляє Тимчук.

Він також вказує, що в окупованому Криму триває підготовка бойовиків для участі в бойових діях на Донбасі.

Україна і країни Заходу звинувачують Росію в підтримці бойовиків на Донбасі технікою і живою силою. Москва неодноразово заперечувала ці звинувачення.

XS
SM
MD
LG