Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація в Донецьку стабільно напружена – міська рада


Станом на 12.30 ситуація в Донецьку стабільно напружена, у Київському районі міста було чутно потужні залпи та вибухи. Про це повідомляє прес-служба міської ради з посиланням на повідомлення місцевих жителів.

За даними міської влади, 8 жовтня в місті через бойові дії загинули троє цивільних, ще четверо поранені.

Російському агентству «Тасс» бойовики угруповання «ДНР» заявили, що щонайменше вісім людей постраждали в результаті артилерійських обстрілів Донецька минулої ночі.

У мерії не повідомляють про те, хто обстрілює Донецьк.

З квітня, коли проросійські бойовики розпочали захоплення адміністративних будівель, українська влада фактично не контролює ситуацію в Донецьку.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про мирне врегулювання, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню на сході України.

19 вересня учасники контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі підписали в Мінську меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня. Документ складається з 9 пунктів і передбачає, зокрема, заборону на застосування всіх видів зброї та наступальних дій, виведення всіх іноземних збройних формувань із території України, в тому числі всіх так званих найманців.

Сторони конфлікту на Донбасі постійно обмінюються взаємними звинуваченнями про порушення перемир’я.

XS
SM
MD
LG