Доступність посилання

ТОП новини

Є багато подібностей між Третім рейхом, СРСР і сучасною Росією – глава МЗС Латвії


МЗС Латвії заявило про заборону на в’їзд до країни російському акторові Михайлу Пореченкову.

Про це у своєму твітері повідомив міністр закордонних справ Латвії Едґарс Рінкевич.

«Латвія послідовно продовжуватиме свою політику щодо тих, хто своїм вчинком підриває принципи міжнародного права. Пореченкова не чекають в Латвії», – написав глава латвійського МЗС.

Крім того, у своєму твітері він написав: «Багато подібностей між Третім рейхом, СРСР, сучасною Росією: актори, що стріляють з кулеметів, заклики знищити цілі нації; ми маємо зупинити це».

Тридцятого жовтня в акаунті «Новоросія ТВ» на YouTube з’явилося відео, на якому Пореченков в касці з написом «Преса» стріляє з кулемета.

Сам Пореченков в ефірі російському телеканалу «Дождь» розповів, що в аеропорту Донецька стріляв по мішенях, а взагалі туди він їздив для того, щоб привезти кінокартину «Іван Піддубний» та медикаменти для проросійських бойовиків «ДНР», яке в Україні визнане терористичною організацією.

Раніше влада Латвії вже заборонила в’їзд до країни за підтримку анексії Криму Росією кільком росіянам – Йосипу Кобзону, Олегу Газманову та Валерії. Пізніше в’їзд в країну закрили для Івана Охлобистіна, висловлювання якого, за оцінкою офіційної Риги, розпалюють етнічну ворожнечу.

31 жовтня СБУ відкрила кримінальне провадження щодо Пореченкова за статтею 258-3 Кримінального кодексу України за участь у терористичній діяльності так званої «ДНР».

Крім того, Слідчим управлінням МВС України порушено кримінальну провадження щодо Пореченкова за статтею 260-4 Кримінального кодексу України – участь у складі воєнізованих або збройних формувань у нападі на підприємства, організації або громадян.

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, Пореченков в Донецьку «у складі озброєної банди особисто брав участь в обстрілі підрозділів українських Збройних сил з автоматичної зброї». «Ці кадри обійшли телеекрани, в повному обсязі викриваючи цього громадянина Росії у скоєнні злочину на території України. Згідно з Кримінальним кодексом України, такий злочин карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років», – нагадав міністр.

XS
SM
MD
LG