Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко та Меркель вкотре наголосили на необхідності виконання мінських домовленостей


Президент України Петро Порошенко та федеральний Канцлер Німеччини Ангела Меркель
Президент України Петро Порошенко та федеральний Канцлер Німеччини Ангела Меркель

Президент України Петро Порошенко та федеральний Канцлер Німеччини Ангела Меркель під час телефонної розмови обговорили ситуацію на Донбасі, зокрема питання гуманітарної допомоги та енергопостачання. Про це повідомляє прес-служба президента України.

Порошенко та Меркель наголосили на необхідності виконання мінських домовленостей всіма сторонами як шляху до мирного врегулювання.

Крім того, під час розмови відзначена важливість продовження консультацій у рамках тристоронньої контактної групи, а також особлива роль посла ОБСЄ Хайді Тальявіні.

Президент України та федеральний канцлер Німеччини домовились докладати зусиль для багатостороннього діалогу щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі, зазначають у прес-службі президента.

Крім того, Меркель привітала Україну із успішним формуванням коаліції і висловила сподівання, що новий уряд втілить проєвропейські реформи.

Напередодні, 21 листопада, Порошенко та Меркель обговорили ситуацію на Донбасі, також наголосили на необхідності виконання мінських домовленостей.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання ситуації на сході України, перший пункт передбачав негайне припинення вогню. 19 вересня був підписаний меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, який передбачає заборону на застосування всіх різновидів зброї і наступальних дій. Проте мінські домовленості неодноразово порушувались.

Минулого тижня Меркель заявила, що дії Росії в Україні є порушенням міжнародного права і загрожують миру в Європі.

Україна та Захід звинувачують Росію у підтримці військовою технікою та живою силою проросійських бойовиків на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG