Доступність посилання

ТОП новини

Франція: звинувачення просить виправдати Стросс-Кана у справі про звідництво


Домінік Стросс-Кан під час розгляду судової справи в Ліллі, фото 11 лютого 2015 року
Домінік Стросс-Кан під час розгляду судової справи в Ліллі, фото 11 лютого 2015 року

У Франції прокурор попросив у вівторок суд виправдати колишнього керівника Міжнародного валютного фонду Домініка Стросс-Кана за звинуваченням в організації звідництва.

На засіданні кримінального суду в місті Ліллі на півночі Франції прокурор заявив: «Чи Домінік Стросс-Кан платив повіям? Відповідь – ні. Чи він наймав повій для інших? Відповідь – ні».

Слідство стверджує, що саме Стросс-Кан був організатором оргій, на яких для учасників замовляли повій, у Ліллі, Брюсселі, Парижі і Вашингтоні у 2008–2011 роках, коли він обіймав посаду директора-розпорядника МВФ.

65-річний нині Стросс-Кан визнає, що брав участь у тих вечірках, але запевняє, що не брав участі в їхній організації і не знав, що запрошені жінки були повіями, оплаченими з представницьких фондів компаній. Він стверджує, що то були просто зустрічі однодумців-любителів порозважатися з жінками.

Домінік Ґастон Андре Стросс-Кан, відомий своїм нестриманим ставленням до жіночих принад, був змушений залишити посаду керівника МВФ 2011 року і втратив перспективу балотуватися на виборах президента Франції через звинувачення у зґвалтуванні покоївки в готелі у Нью-Йорку. Справу з покоївкою і ще дві справи проти нього зі звинуваченнями в сексуальних зазіханнях урешті закрили, та нинішню справу проти Стросс-Кана і ще 14 осіб за звинуваченнями у звідництві довели до суду.

XS
SM
MD
LG