Доступність посилання

ТОП новини

У Росії до пошуків зниклих рибалок приєднався літак-амфібія


До пошуків 13 рибалок із затонулого в ніч на 2 квітня траулера «Далекий Схід» в Охотському морі приєднався літак-амфібія Бе-200. На місці катастрофи вже працює гелікоптер Мі-8, а також близько 30 суден, повідомили в управлінні МНС Росії по Камчатському краю.

У рятувальній операції беруть участь більше двох тисяч людей. Площа пошуку перевищує 8000 квадратних кілометрів. Тим часом, медики оцінюють шанси вижити у зниклих рибалок як мінімальні.

Жертвами аварії стали, за останніми даними, 56 людей, 63 – врятовані, десять з них – у тяжкому стані.

Сьогодні вранці вертоліт Мі-8 МНС Росії доставив на борт траулера «Андромеда», де перебувають врятовані рибалки, рятувальників і лікарів, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Троє постраждалих були доставлені вертольотом в Магадан, решта проїдуть на борту «Андромеди» до порту Корсаков. За словами лікарів Магаданської обласної лікарні, життю евакуйованих рибалок ніщо не загрожує.

Міністр праці Росії Максим Топілін пообіцяв, що сім’ям загиблих моряків виплатять по мільйону рублів компенсації.

Морозильний траулер, приписаний до сахалінським порту Невельськ, затонув у ніч на 2 квітня за 300 кілометрів на південь від Магадана. Сигналу SOS судно не подавало. Всього на борту перебувало 132 людини – громадяни Росії, М’янми, Латвії, Вануату, а також, за даними українського МЗС, четверо громадян України. Доля українських громадян наразі невідома.

За свідченнями тих, хто вижив, судно затонуло практично миттєво, температура води в районі місця трагедії складає близько нуля градусів.

Причина катастрофи достеменно невідома. Основна версія – порушення баластування судна, яке при підйомі трала з уловом призвело до його миттєвого перекидання. За іншою версією, мова йде про зіткнення траулера з крижинами.

XS
SM
MD
LG