Доступність посилання

ТОП новини

У Криму співробітники ФСБ затримали українську журналістку


 Тетяна Гучакова
Тетяна Гучакова

У Криму співробітники ФСБ після майже 10-годинного обшуку відвезли, ймовірно, на допит журналістку Тетяну Гучакову, яка раніше працювала заступником головного редактора кримського видання BlackSeaNews. Про це повідомив головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, співробітники ФСБ прийшли з обшуком до Гучакової близько 7:45 ранку, після обшуку її відвезли в невідомому напрямку.

«Обшук тривав майже 10 годин. Вилучена вся комп’ютерна техніка, яка була в будинку. Після цього Таню відвезли. Відвезли її після 17:00. Незважаючи на те, що вона не працювала останній рік у редакції, яка переїхала в Київ, вона залишається членом Національної спілки журналістів України, тобто колегою», – повідомив Клименко, зазначивши, що Гучакова вже більше року не співпрацювала з BlackSeaNews.

Тетяна Гучакова була членом міжнародної ініціативи «Кримський політичний діалог», що діяла в Криму в 2010-2014 роках. Ініціатива припинила свою діяльність після анексії півострова.

XS
SM
MD
LG