Доступність посилання

ТОП новини

Путінських байкерів не пустять до Німеччини?


Один із байкерів російського клубу «Нічні вовки» поблизу білоруського Бреста
Один із байкерів російського клубу «Нічні вовки» поблизу білоруського Бреста

«Нічні вовки» можуть загрожувати громадській безпеці та порядку – уряд ФРН

Берлін – Відомства безпеки і внутрішніх справ Німеччини планують запобігти пробігу російської байкерської групи – «Нічних вовків» країною, який нібито присвячений до 70-ї річниці завершення Другої світової війни. Зокрема, в уряді ФРН заявляють про необхідність позбавити байкерів шенгенських віз.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Відомства безпеки і внутрішніх справ ФРН обурені діями російських байкерів і мають намір не допустити акції клубу «Нічні вовки». У їхній спільній заяві озвучено причину: пробіг цих мотоциклістів може загрожувати громадській безпеці та порядку в Німеччині. Тому вони вживатимуть усіх заходів, аби зменшити такий ризик.

Також відомство канцлера вимагає від Міністерства закордонних справ скасування віз членам «Нічних вовків», в якій, крім іншого, йдеться: «Нам відомо, що російський клуб мотоциклістів «Нічні вовки» планує мотопробіг Москва-Берлін, який відбудеться до Дня пам’яті з нагоди 70-річчя закінчення Другої світової війни. Уряд ФРН, з огляду на діяльність цієї організації, не вважає, що така ініціатива сприятиме зміцненню німецько-російських відносин».

Карикатура Олексія Кустовського
Карикатура Олексія Кустовського

Байкери з великої дороги

Автори спільної заяви силових відомств Німеччини кажуть, що Берлін виступає проти того, щоб страждання жертв нацизму ставали інструментом у боротьбі за досягнення чиїхось цілей. Багато політиків та експертів згодні, що це угруповання рокерів сповідує агресивний російський націоналізм, який загрожує миру в Європі, а поїздка в Берлін – демонстрація такого мислення.

Міхай Варга з інституту Східної Європи при Берлінському університеті, вважає, що привернення до себе уваги – мета, яку, серед іншого, мають «Нічні вовки».

«Це, звичайно, провокація. Таку акцію не можна розглядати незалежно від політичного контексту. Вона і була організована зумисне саме до цієї події», – каже Міхай Варга.

Попри публічні заяви влади Німеччини про перешкоди для вʼїзду російських байкерів на її територію, офіційної інформації про позбавлення «Нічних вовків» шенгенських віз немає.

На цю ж тему:

27.04.2015
Плани байкерів Путіна під загрозою зриву. «Нічних вовків» не пустили до Польщі

Мотоциклістів-шовіністів не пропустили до Польщі на білорусько-польському кордоні. Їхній ватажок «Хірург» каже, що буде нова спроба далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG