Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сепаратисти обстріляли Чермалик, є загиблий


У штабі АТО повідомляють, що сепаратисти обстріляли населений пункт Чермалик Донецької області у результаті чого загинув цивільний мешканець.

«На Донеччині поблизу населеного пункту Чермалик незаконні збройні формування провели хаотичний обстріл позицій сил АТО з лівого берегу річки Кальміус зі станкових протитанкових гранатометів та 82-міліметрових мінометів. При цьому декілька пострілів влучили у житловий квартал Чермалика. У результаті обстрілу у дворі свого будинку за адресою вулиця Леніна, 68 загинув місцевий мешканець 1940 року народження», – повідомили у прес-центрі штабу АТО у вівторок увечері.

«Позиції українських військ розташовуються на значній відстані від місця трагічної події», – наголосили у штабі АТО.

Бойовики нічого не повідомляють саме про цей випадок, а заявляють, що упродовж останньої доби українські військові 51 раз обстрілювали їхні позиції.

«У результаті цих обстрілів був поранений мирний громадянин», – заявив у вівторок Едуард Басурін, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР». Де це саме сталося Басурін не уточнив.

Сьогодні в ОБСЄ висловили занепокоєння порушенням режиму припинення вогню на Донбасі та закликали всі сторони протистояння дотримуватися Мінських домовленостей у повному обсязі, включаючи відведення важкого озброєння.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

Бойові дії на Донбасі тривають з квітня 2014 року. За цей період, за даними ООН, там загинуло понад 6 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG