Доступність посилання

ТОП новини

Кількість загиблих внаслідок землетрусу в Непалі перевищила 6200


6204 людини загинули внаслідок землетрусу, що стався в Непалі 25 квітня. Такими є оновлені дані влади цієї країни. Поранень і травм зазнали близько 14 тисяч людей.

Раніше в ООН підрахували, що різною мірою землетрус вплинув на життя восьми мільйонів людей, це чверть населення Непалу.

Українська влада відправила для евакуації громадян України з Непалу літак Іл-76, але він приземлився в столиці Індії Делі. Отримати дозвіл на приземлення у столиці Непалу Катманду цей літак може не раніше 3 травня через значні ушкодження місцевого аеропорту, де з трьох злітно-посадкових смуг вціліла тільки одна.

Українські дипломати повідомляють тим часом, що у Катманду «триває робота з уточнення евакуаційних списків громадян України». За повідомленнями українського МЗС, відомо про перебування на території Непалу 196 українців. Даних про загиблих або постраждалих серед них немає. На зв’язок із українськими представниками в Непалі не вийшли 40 громадян України.

Після землетрусу Непал змогли залишити близько 20 українців – на польському і російському літаках, а також самостійно.

Землетрус магнітудою 7,9 і серія наступних підземних поштовхів відбулися 25 квітня на заході країни. Ці явища спричинили руйнування до двох тисяч житлових будинків і ще чотирьох тисяч будівель. На Евересті підземні поштовхи призвели до сходження лавин, загинули 18 альпіністів.

XS
SM
MD
LG