Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську акцією вшанували пам’ять померлих від СНІДу


В Івано-Франківську акцією вшанували пам'ять померлих від СНІДу, 18 травня 2015 року
В Івано-Франківську акцією вшанували пам'ять померлих від СНІДу, 18 травня 2015 року

На майдані в центрі Івано-Франківська відбулася інформаційно-просвітницька акція до Всесвітнього дня пам’яті померлих від СНІДу.

Організували її івано-франківський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, львівський осередок людей, які живуть зі СНІДом, та Благодійний фонд «Захист-шанс».

«Хоча про СНІД говорять багато, та все ще є стигматизація, дискримінація таких людей, тож потрібно привертати увагу громадськості до їхніх проблем і водночас проводити роз’яснювальну роботу, щоб уберегти здорових від цього захворювання», – пояснила спеціаліст центру соціальних служб Ірина Лущак.

Активісти роздавали перехожим інформаційні матеріали, листівки, червоні стрічки-символи.

На листівках – інформація про те, що таке ВІЛ і СНІД, шляхи передачі вірусу, адреси обласного центру профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД та телефон гарячої лінії.

За словами волонтера з громадської організації «Захист-шанс» Олександра, «необов’язково мати вразливу поведінку, бути наркоманом чи повією – і розплатою за це стане СНІД, є чимало людей, які приїхали із заробітків з Італії, Іспанії і там захворіли, тому для усіх є актуальними слова «зупинимо ВІЛ, доки він не зупинив нас».

На Прикарпатті на диспансерному обліку є понад 800 ВІЛ-інфікованих осіб, з них понад 300 у стадії СНІДу. За весь час спостереження померли понад півтисячі ВІЛ-інфікованих.

За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я, у третю неділю травня проводиться День пам’яті померлих від СНІДу.

XS
SM
MD
LG