Доступність посилання

ТОП новини

Питання зняття недоторканності з Клюєва та Мельничука розглянуть у середу зранку – Гройсман


Володимир Гройсман ©Shutterstock
Володимир Гройсман ©Shutterstock

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман повідомив, що питання зняття недоторканності з народних депутатів Сергія Клюєва (позафракційний) та Сергія Мельничука (група «Воля народу») розглянуть у середу зранку о 10:30.

Гройсман пояснив це необхідністю ознайомлення юристів із рішенням регламентного комітету.

Раніше народний депутат Сергій Лещенко заявив, що голосування про позбавлення Клюєва та Мельничука недоторканності планують перенести на ранок середи. Причина – рішення регламентного комітету не розтиражоване, подання генпрокурора також не роздано депутатам, плюс обговорення питання може тривати 1,5 години – півгодини для прокурора, півгодини для Клюєва і півгодини для Мельничука (плюс виступ запитання від фракцій і депутатів).

Минулого тижня регламентний комітет передав спікеру свої висновки з приводу подання Генпрокуратури щодо зняття недоторканності з двох депутатів. Тоді члени комітету визнали подання прокуратури щодо Клюєва законним, але не змогли визначитися, чи воно є достатньо обґрунтованим через брак доказів від ГПУ, а також підтримали подання про зняття недоторканності з Мельничука.

У вівторок регламентний комітет повторно розглянув питання про зняття депутатської недоторканності з Клюєва та Мельничука. Під час засідання Клюєв назвав політичною розправою розгляд регламентним комітетом питання про зняття з нього депутатської недоторканності, а Мельничук заявив, що звинувачення прокуратури проти нього надумані. Проте комітет рекомендував Раді розглянути зняття недоторканності з цих депутатів.

12 травня генпрокурор Віктор Шокін повідомив, що Генпрокуратура підозрює у скоєнні кримінальних злочинів двох народних депутатів і внесла до Верховної Ради подання про зняття з Сергія Клюєва і Сергія Мельничука депутатської недоторканності.

XS
SM
MD
LG