Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ завершила слідство щодо трьох депутатів у справі «диктаторських законів»


©Shutterstock
©Shutterstock

Генпрокуратура України завершила досудове розслідування щодо трьох колишніх народних депутатів у кримінальному провадженні за фактом ухвалення так званих «диктаторських законів». Йдеться про тодішніх представників Партії регіонів Олександра Єфремова, Сергія Гордієнка та Олександра Стояна.

«Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ухвалення 16 січня 2014 року у протиправний спосіб «диктаторських законів», спрямованих на перешкоджання проведенню мирних акцій протесту, за ознаками злочинів, передбачених частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем), частиною 2 статті 366 (службове підроблення) КК України. Підозрюваним Єфремову, Гордієнку, Стояну повідомлено про завершення досудового розслідування та надано для ознайомлення матеріали кримінального провадження», – повідомили у Генпрокуратурі у вівторок, 21 липня.

За інформацію ГПУ, після завершення ознайомлення обвинувальний акт у провадженні буде направлено до суду для розгляду по суті.

ГПУ розслідує організацію та проведення 16 січня 2014 року голосування у Верховній Раді за «диктаторські законопроекти», що були спрямовані на перешкоджання проведенню мирних акцій протесту. Тоді народні депутати ухвалювали ці закони в «ручному режимі», і оголошені результати голосування, як вважають, були фальсифіковані.

XS
SM
MD
LG