Доступність посилання

ТОП новини

ДПСУ: росіянин попросив про політичний притулок в Україні через переслідування в Росії


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Громадянин Росії на кордоні з Україною попросив надати йому та його родині політичний притулок через переслідування у Російській Федерації.

За повідомленням прес-служби Державної прикордонної служби України, на Чернігівщині в одному з пунктів пропуску на кордоні з Росією під час проведення прикордонно-митного оформлення до представників Держприкордонслужби звернувся громадянин Російської Федерації, який попросив для себе та своєї сім’ї політичного притулку на території України.

За даними ДПСУ, чоловік пояснив, що таке рішення він разом з сім’єю прийняв у зв’язку з переслідуванням на території Росії.

«Під час фільтраційних заходів, які проводилися спільно зі співробітниками СБУ, було встановлено, що даний громадянин на території Росії неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності через критику існуючої влади. У ході слідства неодноразово відбувались обшуки. В 2014 році після початку війни на сході України чоловік не припиняв критикувати дії керівництва Росії, через що було відкрито нову кримінальну справу», – йдеться в повідомленні.

На даний час його разом з сім’єю пропустили через кордон та направили до міграційної служби, додають у ДПСУ.

Імені та прізвища росіянина прикордонники не повідомляють.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел наразі немає.

Раніше у СБУ заявили про затримання громадянина Росії на Луганщині, який, за даними відомства, прибув до України з наміром вступити до незаконного збройного формування на тимчасово окупованій території.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, хоча є «добровольці».

XS
SM
MD
LG