Доступність посилання

ТОП новини

У Міненерговугілля заявляють про поновлення поставок вугілля із зони АТО


Ілюстраційне фото (©Shutterstock)
Ілюстраційне фото (©Shutterstock)

Перший заступник міністра енергетики і вугільної промисловості України Ігор Мартиненко заявив про відновлення постачання вугілля із зони АТО на українські електростанції.

За його словами, у повному обсязі постачання наразі не відновлене. Однак Мартиненко висловив сподівання, що найближчим часом поставки вийдуть на максимальні обсяги.

Раніше генеральний директор енергохолдингу ДТЕК Максим Тимченко заявив про тимчасове припинення поставок вугілля із зони АТО.

8 вересня бойовики угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, заявили, що заблокували постачання Україні вугілля з окупованих ними територій. У «ДНР» заявили, що будуть постачати вугілля «у разі зняття блокади на пальне і запчастини для вагонів і локомотивів і якщо стріляти не будуть».

Ситуація з видобутком вугілля в Україні різко погіршилася після початку на сході бойових дій. Значна частина шахт, де видобували вугілля, розташована або на територіях, підконтрольних проросійським сепаратистам, або у зоні бойових зіткнень. Відтак лише у липні цього року видобуток вугілля скоротився на 42 відсотки порівняно з липнем 2014-го – до 2,2 мільйона тонн.

Спостерігачі ОБСЄ і прикордонники раніше заявляли про систематичне вивезення вугілля з Донбасу до Росії, тоді як у Росії Україна купує п’яту частину імпортованого вугілля, кажуть в профспілці гірників. Росія торговельні і будь-які інші зв’язки з бойовиками Донбасу заперечує.

XS
SM
MD
LG