Доступність посилання

ТОП новини

Уряд продовжить роботу над проектом держбюджету-2016 до 4 грудня – Яценюк


©Shutterstock
©Shutterstock

Кабінет міністрів України продовжить роботу над Податковим кодексом і державним бюджетом України на 2016 рік до 4 грудня 2015 року.

«Щойно мені прийшов лист від фракції «Блок Петра Порошенка» з проханням, щоб до 4-го числа ми продовжили роботу над законом України «Про державний бюджет», так і над Податковим кодексом», – заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду.

За його словами, «Блок Петра Порошенка» як найбільша фракція парламенту готова надати свої пропозиції щодо відповідних законопроектів до 4 грудня.

«Ми йдемо назустріч нашим колегам і партнерам у коаліції з тим, щоб це були узгоджені законопроекти», – зазначив Яценюк.

Водночас у «Блоці Петра Порошенка» наразі про цей лист нічого не повідомляють. Проте глава фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко зазначив, що фракція не підтримає проект державного бюджету на 2016 рік без змін до Податкового кодексу. Як написав він на своїй сторінці у Facebook, «за останні дні Кабмін зробив багато заяв про узгодження нового Податкового кодексу та бюджету… але вони забули узгодити їх з парламентом».

«Ми не підтримаємо держбюджет на базі старого Податкового кодексу. Так само ми не голосуватимемо за урядовий проект податків «4 по 20», який по суті погіршує нинішню безумну податкову систему та ще й вибиває базу доходів місцевого самоврядування», – написав Луценко.

30 листопада 2015 року Міністерство фінансів України оприлюднило оновлений проект державного бюджету України на 2016 рік. Також повідомлялося, що сьогодні, 2 грудня, уряд мав розглядати проект держбюджету-2016 та проект Податкового кодексу.

XS
SM
MD
LG