Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов закликав Туреччину об’єднати зусилля в демілітаризації та деокупації Криму


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив у четвер, що Україна і Туреччина мають унікальну історичну можливість об’єднати політико-дипломатичні, військово-технічні та економічні ресурси для ефективної і скоординованої протидії руйнації балансу сил у Чорноморському регіоні.

Принциповим етапом на цьому шляху є демілітаризація та деокупація Криму, сказав він на зустрічі з генеральним секретарем Ради національної безпеки Туреччини Сейфуллахом Хаджимуфтюоглу в перебігу візиту до Анкари.

«Розвиток двосторонніх відносин та співпраці між нашими державами має набути нової якості», – сказав Турчинов, додавши, що поглиблення співробітництва у військово-технічній сфері є ключовим завданням у розбудові українсько-турецького стратегічного партнерства.

На думку генерального секретаря РНБ Туреччини, яку наводить прес-служба РНБО, «наші держави повинні відігравати провідну роль у створенні ефективної системи регіональної безпеки». «Для нас важливим є поєднання потенціалів наших країн, що, своєю чергою, може дати дуже ефективну синергію», – сказав Хаджимуфтюоглу.

Туреччина є одним із союзників України у справі Криму, спроби анексії якого Росією Анкара не визнає і різко критикує Москву за порушення прав кримських татар на тимчасово окупованому українському півострові.

XS
SM
MD
LG