Доступність посилання

ТОП новини

Кремль обурений заявами Білого дому про корумпованість Путіна


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Речник президента Росії Дмитро Пєсков назвав заяву речника Білого дому США Джоша Ернеста щодо можливої корумпованості Володимира Путіна «обурливими і неприйнятними».

«Для нас це неможливо уявити. Якби я допустив подібні образи на адресу президента США, мене б звільнили», – цитує Пєскова російське державне новинне агентство ТАСС.

Напередодні речник Білого дому США Джош Ернест заявив, що оцінка посадовцем Міністерства фінансів США президента Росії Володимира Путіна як корумпованого найкраще відображає погляди адміністрації президента США Барака Обами. Із такою оцінкою виступив у показаному днями документальному фільмі-розслідуванні британської телерадіокомпанії «Бі-бі-сі» виконувач обов’язків заступника міністра фінансів США у справах боротьби з тероризмом і фінансової розвідки Адам Зубін, який відповідає за міжнародні санкції.

Як сказав він в інтерв’ю «Бі-бі-сі», влада США знає про корумпованість Володимира Путіна «вже багато-багато років». За словами Зубіна, Путін збагачує своїх друзів і найближчих союзників і натомість віддаляє від державних ресурсів тих, кого не вважає своїми друзями, всі прибутки, чи то від енергоносіїв, чи від інших державних контрактів, він спрямовує тим, хто йому служить, і відлучає від них усіх інших.

У відповідь речник президента Росії Дмитро Песков заявив, що вся передача «Бі-бі-сі» «Таємні багатства Путіна» є «чистою вигадкою й наклепом, що не має під собою ніяких підстав». А слова посадовця зі США речник назвав «офіційними звинуваченнями» й заявив, що тепер Вашингтон має «надати докази» таких слів.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

26.01.2016
«Відбувається руйнування іміджу і Росії, і особисто Путіна» – дипломат Кулеба

«Захід, умовно кажучи, почав копати глибше і глибше в те, чим є сучасна Росія і її керівництво, що мотивує їхні дії, і куди їх це веде» далі

26.01.2016
Адміністрація Обами може готувати економічні санкції проти Путіна – політолог зі США

«Заява голови відділу з санкцій Міністерства фінансів США – на мій погляд, свідчення того, що Вашингтон зосередив увагу на самому Путіні» – Марк Катц далі
XS
SM
MD
LG