Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК: на Волині на окрузі №23 перемогла Ірина Констанкевич від партії «Укроп»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Волинській області на окрузі №23 перемогу здобула Ірина Констанкевич від політичної партії «Українське об’єднання патріотів – Укроп».

За даними підрахунку 100% голосів, Констанкевич підтримали 57,42% виборців (44 123 тисяч).

Як повідомляється на сайті ЦВК, Ірина Констанкевич народилася 23 червня 1965 року в місті Львові, працює завідувачем кафедри української літератури у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки. Також вона є заступником голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Палиця – голова Волинської обласної ради, член політради «Укропу».

Проміжні вибори до Верховної Ради України відбулись 17 липня на 7 одномандатних округах (№ 23, 27, 85, 114, 151, 183 та 206).

У громадянській мережі «Опора» заявили, що на довиборах спостерігачі зафіксували низку порушень законодавства, частина з яких була грубим недотриманням законодавчих вимог та стандартів виборчого процесу. Водночас безпосередньо в день голосування 17 липня виявлені спостерігачами порушення не мали масового характеру.

Поліція відкрила 25 кримінальних проваджень, пов’язаних з порушеннями на довиборах, з них – 14 проваджень стосуються порушень виборчих прав громадян.

XS
SM
MD
LG