Доступність посилання

ТОП новини

СБУ повідомила, що припинила нелегальні перевезення на окуповані території через Росію


Непідконтрольне нині владі України Ізварине було точкою незаконного в’їзду на окуповану частину Луганщини, архівне фото
Непідконтрольне нині владі України Ізварине було точкою незаконного в’їзду на окуповану частину Луганщини, архівне фото

Служба безпеки України повідомила, що припинила протиправну діяльність організованого угруповання, яке налагодило нелегальні пасажирські перевезення з окупованих територій на Донбасі через непідконтрольну ділянку державного кордону України.

Зловмисники здійснювали перевезення пасажирів автобусами з окупованого Луганська до Одеси та назад, при цьому, щоб уникнути перетину лінії розмежування, маршрут пролягав через українсько-російський кордон, зокрема, через тимчасово непідконтрольні державним органам України пункти пропуску на кордоні з Росією, повідомили в СБУ. При цьому перевізники ще й сплачували «податки» до бюджету збройного сепаратистського угруповання «ЛНР».

Як мовиться в повідомленні, співробітники СБУ спільно з Національною поліцією та органами прокуратури затримали на Харківщині організатора нелегального бізнесу та трьох учасників угруповання, яке здійснювало ці перевезення. Під час обшуків правоохоронці вилучили схему маршруту автобуса, погоджену з так званим «міністерством транспорту» угруповання «ЛНР», посадочні талони, печатки зареєстрованих у керівництві угруповання підприємств, свідоцтва платників податків «ЛНР» тощо.

Наразі зловмисникам оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою або вчинене з корисливих мотивів). Триває досудове слідство.

Відповідно до чинного українського законодавства, в’їзд на окуповані нині території України і виїзд із них можливий тільки через визначені пункти пропуску на фактичній лінії розмежування, при цьому іноземці й особи без громадянства мають отримувати для цього спеціальний дозвіл.

XS
SM
MD
LG