Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко доручив Луценку взяти розслідування щодо «Інтера» під особистий контроль


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко доручив генеральному прокурору Юрію Луценку взяти розслідування подій, що сталися на телеканалі «Інтер» 4 вересня, під особистий контроль.

«Я доручив генеральному прокурору взяти розслідування під особистий контроль, бо залишається багато запитань», – сказав Порошенко на нараді з керівниками силових відомств, повідомляє прес-служба президента.

Він також доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову докласти максимальних зусиль для забезпечення правопорядку на вулицях Києва і в цілому в Україні.

«Неприпустимо, щоб хтось вривався (до будівель), підпалював – я впевнений в тому, що це не має жодного стосунку до патріотів. Сьогодні це не менш, або навіть більше шкодить Україні, ніж будь-які контакти з провокаторами», – сказав Порошенко.

Президент наголосив, що силові відомства не повинні допустити ескалації насильства, а дії того чи іншого засобу масової інформації мають оцінюватися в рамках закону.

«Разом з тим є абсолютно неприпустимою реалізація сценарію держави-агресора, коли через фінансування з Російської Федерації окремі засоби масової інформації намагаються дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Але реагування на це має бути в абсолютно законний спосіб», – зазначив він.

Вчора на вулиці Щусєва сталася пожежа в будівлі компанії, яка, серед іншого, виробляла програму «Подробиці» для телеканалу «Інтер».

У поліції Києва повідомили, що група осіб, приблизно 20 осіб, прийшли до будівлі, встановили туристичні палатки та принесли шини, згодом шини підпалили та кинули у будівлю, за попередньою інформацією, димову шашку, почалася пожежа. За даними силовиків, за медичною допомогою звернулися сім людей. Інцидент розслідують за статтями «хуліганство» і «умисне знищення або пошкодження майна» Кримінального кодексу України.

Згодом телеканал «Інтер» заявив, що в результаті пожежі повністю згоріла студія програми «Подробиці», а також постраждали деякі співробітники.

Inter Media Group, до складу якої входить телеканал «Інтер», вимагає провести об’єктивне розслідування обставин пожежі, а також звертається до президента України з закликом втрутитися в ситуацію з метою «відновлення законності і захисту від протиправних дій».

У ДСНС повідомили, що внаслідок пожежі загиблих чи травмованих не було.

Сьогодні біля телеканалу «Інтер» протестують, кілька ветеранських організацій заявили про початок акції з безстрокового блокування телеканалу.

Центральний офіс телеканалу «Інтер», 5 вересня 2016 року
Центральний офіс телеканалу «Інтер», 5 вересня 2016 року

Телеканал «Інтер» уже неодноразово пікетували, зокрема у лютому через інцидент з лайкою в прямому ефірі продюсера програми «Подробности недели» росіянки Марії Столярової, яку згодом звинуватили в симпатизуванні бойовикам на Донбасі і депортували з країни.

У серпні в інтернеті оприлюднили архів листування співробітниці «міністерства державної безпеки» угруповання «ДНР» Тетяни Єгорової з представниками українських телеканалів. Із його вмісту випливає, що низка українських телеканалів, зокрема «Інтер», узгоджували тексти своїх сюжетів із представниками підтримуваного Росією збройного сепаратистського угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним. СБУ перевіряє оприлюднене в інтернеті листування.

Центральний офіс телеканалу «Інтер», 5 вересня 2016 року
Центральний офіс телеканалу «Інтер», 5 вересня 2016 року

XS
SM
MD
LG