Доступність посилання

ТОП новини

Георгій Тука звинуватив СБУ у «кришуванні контрабанди»


Георгій Тука, архівне фото
Георгій Тука, архівне фото

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука звинуватив Службу безпеки України у «кришуванні» незаконного переміщення товарів через лінію розмежування на сході України.

Як написав він у фейсбуці, «наші хлопці з «тридцятки» (30-а окрема механізована бригада, що нині дислокована поблизу Волновахи – ред.) у Гранітному (очевидно, село Гранітне Волноваського району Донецької області, розташоване за 40 кілометрів на північний схід від Маріуполя, просто на лінії розмежування – ред.) накрили «контрабас» («контрабанду», як неофіційно називають незаконно переміщувані товари – ред.), була перестрілка, в наших один «трьохсотий» (поранений – ред.)».

При цьому, стверджує Тука, «кришують» СБУшники – справу взяли під свій контроль і нікого не допускають, хочуть усіляко зам’яти».

«Наші всю банду закрили в підвалі і нікого не підпускають, сказали – без преси не передадуть нікому. Потрібні журналісти і максимум розголосу!» – написав Тука і закликав поширювати його повідомлення в соцмережах.

Ветеран АТО Леонід Остальцев теж підтвердив у фейсбуці таке повідомлення, пославшись на свій телефонний дзвінок до свого колишнього командира роти, Героя України Володимира Гринюка.

Служба безпеки України на цей час іще не коментувала цих звинувачень.

Прес-служба СБУ регулярно звітує про викриття нелегальних перевезень товарів через лінію розмежування і затримання незаконних вантажів.

Зокрема, лише в суботу СБУ повідомила, що її співробітники у складі зведених мобільних груп затримали поблизу лінії розмежування нелегальні вантажі на майже чотири мільйони гривень, зупинивши сорок три автомобілі, водії яких всупереч встановленим правилам намагалися ввезти товари на тимчасово контрольовані бойовиками території.

XS
SM
MD
LG