Доступність посилання

ТОП новини

«Российская газета» вибачилася за спотворення позиції Словенії щодо Криму


Офіційне видання уряду Росії «Российская газета» вибачилося перед мером столиці Словенії Любляни Зораном Янковичем через спотворення позиції його країни щодо анексії українського Криму.

Урядове видання Росії при цьому процитувало заяву словенських дипломатів, які вказали, що Крим є українською територією.

«Посольство Республіки Словенії в Російській Федерації уповноважене повідомити, що Республіка Словенія підтримує незалежність, територіальну цілісність і суверенітет України і відповідно до цього не визнає ані результатів референдуму в Криму, ані незаконного приєднання Криму до Російської Федерації, що є порушенням міжнародного права», – ідеться в заяві посольства Словенії в Росії.

29 вересня у виданні «Российская газета» був опублікований матеріал Любові Проценко «Разом сильніше».

Редакція отримала з посольства Республіки Словенія лист, у якому йдеться, що в електронній версії цієї статті «наводиться цитата із заяви мера міста Любляни Зорана Янковича, яка не відповідає дійсності, про те, нібито Словенія однією з перших в Європі визнала підсумки референдуму щодо Криму. Мер Любляни Зоран Янкович не розмовляв із журналістами «Российской газеты» про Крим і референдум, як і не згадував про це під час проведення Днів Москви в Любляні».

У 2014 році Росія анексувала український Крим; у світі не визнають цього кроку. Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Росія називає окупацію та анексію півострова «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG