Доступність посилання

ТОП новини

Кількість нещасних випадків через підрив на мінах зросла – ICBL


Кількість нещасних випадків через підрив на мінах та інших вибухових предметах упродовж минулого року зросла до найвищого рівня за останнє десятиліття, повідомила 22 листопада моніторингова група, яка досліджує це питання.

Міжнародна кампанія із заборони мін (ICBL) зафіксувала у 2015 році 6 тисяч 461 смертей та поранення у результаті підриву на мінах, що на 75% більше, ніж попереднього року.

За інформацією моніторингової групи, майже всі нещасні випадки сталися у зонах конфлікту – в Афганістані, Іраку, Лівії, Сирії, Ємені та Україні.

«Найбільша за останнє десятиліття кількість нещасних випадків через наземні міни і вибухові предмети, продовження страждань цивільних, понад третина з яких – діти, знову доводить, що зброя невибіркової дії не має ніколи застосовуватися», – заявив один з авторів звіту Лорен Персі Віченчич.

Найвища кількість нещасних випадків через наземні міни була зафіксована в Афганістані, де загинули і були поранені 1 тисяча 310 людей. У 2014 році у цій країні моніторингова група зафіксувала приблизно таку ж кількість нещасних випадків.

XS
SM
MD
LG