Доступність посилання

ТОП новини

Суд завершив допит Шуляка у справі п’яти колишніх бійців «Беркуту»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Святошинський районний суд Києва завершив допит колишнього командувача внутрішніх військ МВС України Станіслава Шуляка як свідка у справі п’яти колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут», фігурантів справи про розстріли на Майдані.

«Констатуємо те, що запит про надання правової допомоги в частині допиту Шуляка виконаний повністю, що дозволяє зробити висновки про те, що ця слідча дія може бути оголошена закінченою», – зазначив суд.

Святошинський райсуд оголосив перерву у засіданні до 6 грудня.

Допит Шуляка провели у режимі у режимі відеоконференції з Ростовом-на-Дону в Росії. У суді він заявив, що озброєний підрозділ «Омега» залучили після загибелі п’яти силовиків 18 лютого 2014 року у центрі Києва. Він також сказав, що 20 лютого 2014 року доповідей про застосування вогнепальної зброї підрозділами внутрішніх військ МВС не було.

На початку тижня у цій справі суд допитав колишнього президента України Віктора Януковича.

Святошинський районний суд Києва розглядає справу щодо п’ятьох колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут», фігурантів справи про розстріли на Майдані – Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. Колишні бійці спецпідрозділу «Беркут» не визнають власної вини.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

XS
SM
MD
LG