Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС заперечують повідомлення про виклик посла України до папи Римського


Низка інтернет-видань і ЗМІ повідомила що начебто посла України при Ватикані викликали до папи Римського для обговорення так званих «церковних законів». Однак, у МЗС України це заперечують.

«Папа Римський стурбований можливістю ухвалення подібних законопроектів. Посла України при Ватикані викликали до папи Римського у зв’язку з можливістю ухвалення «антицерковних» законів №4128 та №4511. Про це на своїй сторінці в фейсбуці повідомив клірик УПЦ (МП) протоієрей Микола Данилевич», – пише «Вести».

​Поширене низкою російських ЗМІ повідомлення про виклик посла України при Ватикані Тетяни Іжевської до папи Римського для обговорення так званих «церковних законів» не відповідає дійсності, – повідомляє видання «Українська правда» і наводить цитату: «Ніхто її не викликав. У неї був ряд робочих зустрічей в Державному секретаріаті Ватикану, де обговорювали різні питання внутрішньої і зовнішньої політики. В тому числі на цих зустрічах обговорювали й ці законопроекти», – повідомила прес-секретар МЗС Мар’яна Беца. За словами Беци, представники Ватикану не критикували ці законопроекти.

Про виклик українського посла повідомили також «Известия», «НА Харьков», «Правда.ру», «Сегодня», «Вести» та інші.

Видання «РБК» повідомило з цього ж приводу, що Ватикан не підтвердив повідомлення про виклик українського посла на прийом до папи Римського.

«У прес-службі Святого престолу Ватикану РБК повідомили, що «в сьогоднішньому розкладі зустрічей папи Римського не значиться аудієнція з послом України при Ватикані». На уточнююче запитання РБК про те, коли може відбутися ця зустріч, співрозмовник відповів, що «такою інформацією не володіє», – йдеться у повідомленні.


НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

Кожна церква повинна поважати суверенітет України – Юрій Тимошенко

Молитви під Радою: як протестували проти «особливого статусу» Московського патріархату​

В Україні – «церковні гоніння» чи протидія впливу Кремля?​

Створення єдиної української помісної церкви є неминучим – прем’єр-міністр Гройсман

Місіонери Московського патріархату нав’язують Україні «русский мир»​

«Ми молимося за об’єднання українського православ’я» – глава УГКЦ Святослав Шевчук

Ми перейшли до Київського патріархату через антиукраїнську позицію багатьох священиків УПЦ (МП) – протоієрей Сергій Дмитрієв

«Помісна церква обов’язково буде. Процес об’єднання вже почався» – патріарх Філарет про Бога, Україну і війну

Справа Новинського. Початок кінця «канонічного» православ’я в Україні?

Несподівана заява Московського патріарха Кирила про українську церкву

Єдина помісна церква України. Прихильники і супротивники

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG