Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Нідерланди сказали «так» українському «безвізу»


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Нідерланди сказали «так»

Нарешті це сталося: Сенат Нідерландів проголосував за ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Повне набуття чинності цієї багатостраждальної угоди, яку відстоював Євромайдан, паплюжила Москва, гальмували євроскептики й популісти, поставить крапку в цивілізаційному виборі європейської України. Саме впровадження цієї асоціативної угоди очікується на саміті Україна ЄС в середині липня.

Путін «віджимає» Анну Київську

«Освічена французька публіка знає про «русскую» Анну, королеву Франції; молодша дочка нашого великого князя Ярослава Мудрого була дружиною короля Генріха і внесла вагомий внесок у розвиток Франції». Володимир Путін знову виявив неабиякі «історичні» знання, озвучивши їх час зустрічі з президентом Франції Емманюелем Макроном у Парижі. Втім те, що дочка Київського князя Ярослава Мудрого правила у Франції задовго до утворення Московського князівства, Золотої Орди та появи росіян, цього Володимир Путін не знає чи не хоче знати. Ось як на чергову спробу Путіна переписати історію відреагували користувачі соцмереж.

Тим часом у Службі безпеки України заявляють, що прокуратура Криму при Генпрокуратурі відкрила кримінальне провадження за фактом розв’язання посадовцями Росії гібридної війни проти України. У відомстві його називають безпрецедентним.

А тепер стисло про те, що

  • Нелю Штепу випустили зі скляної кабіни у залі суду.
  • Суд наклав арешт на квартиру, 2 авта і 2 рахунки Мартиненка.
  • Співак Іван Дорн слідом за Світланою Лободою скасував концерт в Одесі через, як він висловився, «погрози» і «плановані провокації», а справу чоловіка, який оголив сідниці на «Євробаченні», направили до суду.

Зробити зі сміття політику

У Львові відбувся День жалоби за загиблими на Грибовицькому сміттєзвалищі. Рік тому, 30 травня, троє рятувальників і еколог комунального підприємства опинились під завалами сміття під час проведення рятувальних робіт. Тіла трьох рятувальників вдалося знайти, а от працівника комунального підприємства – ні. Хто винен у цій трагедії? Що думають про розслідування рідні та друзі загиблих. Чи вдалося Львову бодай якось вирішити проблему з відходами? Про це все у матеріалі нашої львівської кореспондентки.

А завершувати цей огляд буде історія 7-річної Євгенії Асланової. Батьки загинули в дитини на очах. Дівчинка втратила домівку, тож тепер живе з бабусею, дідусем і тіткою.

Бережіть одне одного!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG