Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: СБУ про «шпигунів у державних кабінетах»


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Підозрювані у шпигунстві

Затриманий чиновник Кабміну, якого підозрюють у держзраді, збирав інформацію про закордонні поїздки і переговори українського прем’єра Володимира Гройсмана. Це він робив за завданням Головного розвідувального управління (ГРУ) Збройних сил Росії. Про це заявили в СБУ. Співробітники контррозвідки кілька місяців слідкували за чиновником і збирали докази. Його імені та прізвища в СБУ не називають. Але відомо, що це – заступник керівника протоколу Станіслав Єжов. Із декларації чиновника видно, що його дружина – росіянка. У Кремлі ж заявляють, що не мають жодної інформації в зв’язку з затриманням чиновника.

Ситуацію в ефірі «Вашої Свободи» аналізували експерти.

СБУ заявила, що викрила ще одного шпигуна – власного співробітника, який працював на спецслужби Росії.

Арешт активів Коломойського

Високий суд Лондона ухвалив рішення про арешт активів бізнесмена Ігоря Коломойського по всьому світу. В Україні, тим часом, кажуть, що це може вплинути на підтримуваних ним політиків та поставити під удар інших українських олігархів. Серед ймовірних наслідків також називають війну «ешелонів компромату», яким нібито володіє Коломойський. Між тим, сам він наполягає, що цей арешт – тимчасовий захід. Більше читайте за лінком.

«Бездипломний» заступник Кличка

У травні цього року «Схеми» встановили, що заступник мера Києва Віталія Кличка Володимир Бондаренко має підроблений диплом про вищу юридичну освіту. Після цього на початку літа мер Києва відсторонив чиновника від виконання обов’язків, а в серпні звільнив його. Володимиру Бондаренку вручили підозру про злочин. З того часу минуло більш ніж три місяці. І нині в суді розглядається клопотання про звільнення його від кримінальної відповідальності у зв'язку зі сплином терміну давності. Та, попри цю скандальну історію, журналісти виявили, що Володимир Бондаренко продовжує працювати в команді мера після офіційного звільнення. Віталій Кличко підписав спеціальні довіреності, якими наділив свого екс-заступника повноваженнями представляти інтереси міста у найвищих судових інстанціях. Підтвердженням його роботи на мерію є також той факт, що Володимира Бондаренка возять на службовій автівці, що зафіксували журналісти. Про повернення «бездипломного» заступника Кличка дивіться у розслідуванні «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший»).

Далі коротко про:

Досвід заробітчан

До Європи на заробітки. Часто не просто бажання, а необхідність підштовхує українців їхати за кордон, аби в гаманцях зашурхотіли гроші. Найбільше українців у Польщі: тільки за офіційними даними їх там понад мільйон. Як не потрапити в пастку до сумнівних роботодавців, і що треба робити, аби отримати зароблене? Кореспонденти Радіо Свобода зібрали зовсім різні історії. Збирач ягід, працівник м’ясокомбінату та «айтішник» – досвід заробітчан в останньому лінку на сьогодні.

«Стирайте» кордони, але завжди повертайтеся додому!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG