Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Довгий порадив Луценку «вчасно зупинитися»


Київський міський голова Леонід Черновецький (праворуч) та секретар Київради Олесь Довгий, 24 березня 2011 року
Київський міський голова Леонід Черновецький (праворуч) та секретар Київради Олесь Довгий, 24 березня 2011 року

Життя після обміну

Після обміну полоненими між Україною та російськими гібридними силами почали з'являтися нові свідоцтва тортур. Про побиття і катування в полоні бойовиків угруповання «ДНР» нашому кореспонденту розповів Іван Тиренко. До звільнення чоловік перебував в одній з в'язниць окупованої Макіївки. Зараз він у клінічній лікарні Державного управління справами, що у Феофанії.

Луценко проти Довгого?

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що прокуратура Києва відкрила нове кримінальне провадження стосовно народного депутата Олеся Довгого за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах «під час відчуження понад тисячі гектарів столичної землі на острові Жуків через так звані кооперативи». У відповідь парламентар закликав генпрокурора «вчасно зупинитися».

Далі вже традиційна «рубрика» новин із залів суду.

  • Суд оголосив вирок у справі Шуфрича-молодшого – один рік умовно
  • Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді екс-начальника управління карного розшуку Національної поліції Києва Леоніда Куряту, підозрюваного у справі про стрілянину в Княжичах
  • Також цей суд не виявив порушень у схваленні постанови про закриття даних електронних декларацій посадовців військової прокуратури.

Бойкот від Музичук

Німецька газета Bild у своїй традиційній рубриці назвала українську шахістку Анну Музичук «переможцем дня». А все через заяву, що заради захисту своїх життєвих принципів чемпіонка не поїде на чемпіонат світу до Саудівської Аравії, адже в цій країні грубо порушують базові права і дискримінують жінок. «Через кілька днів я втрачу два титули чемпіона світу – один за іншим. Просто тому, що я вирішила не їхати до Саудівської Аравії. Не грати за чиїмись правилами, не ходити в супроводі когось на вулицю і взагалі не відчувати себе людиною другого сорту», – написала шахістка. Більше про свої життєві принципи Анна Музичук розповіла в інтерв'ю Радіо Свобода.

І з наближенням нового 2018 року, час традиційно підбити підсумки року, що минає. У цьому та наступних оглядах читайте про найбільші досягнення, невдачі та промовисті цифри.

Для початку ми зібрали міжнародні здобутки та провали України у 2017 році. ​

За цим лінком маємо 2017 рік у фотографіях.

А завершимо сьогодні десяткою стартапів, що змусили світ говорити про Україну в 2017-му.

Не бійтесь помилок й будуйте грандіозні плани!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG