Доступність посилання

ТОП новини

П’ять кумедних історій з Ілоном Маском


Ілон Маск
Ілон Маск

Технічний новатор і людина з гарним баченням майбутнього, Ілон Маск, майже щодня потрапляє у заголовки світових ЗМІ: видання The New York Times називає його «найбільш успішним і важливим підприємцем у світі», а The Rolling Stones зауважує, що така людина народжується раз на століття. Маска порівнюють із Тоні Старком – головним супергероєм фільму «Залізна людина». Від розробки самокерованої електроавтівки Tesla до будівництва ракети, якою люди зможуть дістатися у будь-яку країну світу за 30 хвилин, Ілон Маск мріє змінити людство й колонізувати інші планети.

Попри всю серйозність своїх планів, Маск, який мріє одного дня колонізувати Марс, часто жартує в соціальних мережах та інколи потрапляє у незручні ситуації, втішні історії за його участі дещо говорять про його особистість.

1. «Секс вечірка» за участі Ілона Маска

У середині січня на шпальтах світових ЗМІ з’явилися публікації про те, що минулого року Ілон Маск нібито відвідав «секс-вечірку», організовану відомим інвестором Кремнієвої долини. Кореспондентка Bloomberg Емілі Ченг опублікувала уривок зі своєї книги «Brotopia», де йшлося про цю вечірку.

«Вона цитувала джерело без назви, що описує вживання наркотиків та відкриту сексуальну поведінку на вечірці», – йдеться у виданні Business Insider.На тій вечірці був присутній Ілон Маск.

Однак у коментарі для Business Insider представники засновника SpaceX зазначили, що Маск був на вечірці до першої години ночі і що «в нього склалося враження, що це була корпоративна костюмована розвага, а не «секс-вечірка», і не було ніяких ознак того, що вона перетвориться на таку після того, як він піде».

Wired незабаром опублікував заяву самого Маска, який назвав статтю Ченг нісенітницею, зауваживши, що «якщо в Кремнієвій долині і є «секс- вечірки», я не бачив і не чув про це. Якщо ви хочете диких вечірок, ви очевидно перебуваєте в неправильному місці».

2. Маск ненароком опублікував свій номер телефону в Twitter

У грудні Маск твітнув свій номер телефону співзасновнику Oculus VR Джону Кармаку, попросивши останнього зателефонувати йому. Вочевидь, він хотів надіслати номер у приватних повідомленнях, але щось пішло не так, і номер побачили мільйони людей.

Маск одразу видалив твіт і поставив переадресацію. Тепер замість гудків у слухавці можна було почути запис з відео гри «God of War», який говорив: «Якимось чином ти знайшов свій шлях до мене. Я пропоную тобі мої вітання й повагу».

3. Маск за місяць заробив мільйон доларів на продажу капелюхів

У 2016 році Маск заснував The Boring Company – інфраструктурний проект, що має на меті побудувати тунелі, якими можна буде пересуватися в містах зі швидкістю до 200 кілометрів на годину. Сама назва містить гру слів і в перекладі означає як «Бурова компанія», так і «Нудна компанія».

Продаж капелюхів з логотипом компанії мав на меті зібрати кошти на цей проект, «що обіцяє революціонізувати транспорт, будуючи тунелі значно ефективніше й дешевше», – йдеться в The Guardian.

24 грудня Маск у своєму Twitter повідомив, що всі капелюхи (ціною в 20 доларів за штуку) були продані, а наступного разу будуть вогнемети.

4. Маск не робить знижку на Tesla, навіть членам його родини

Якось двоюрідний брат Маска Ліндон Райв попросив мільярдера зробити йому знижку на автомобіль Tesla, той відповів «Авжеж! Зайди на сайт Teslamotor.com, купи автівку онлайн, і ось та сума, яку побачиш онлайн – це і є сімейна знижка», – цитує родича Маска Business Insider.

Райв пояснив, що Маск ставиться однаково до всіх і не має селективного ставлення до членів сім’ї: «Треба віддати належне Ілону через те, що на додаток до того, що він найкращий підприємець у світі, він поводиться з усіма однаково. З усіма. І не підтримує кумівства».

5. Маск дивиться мультики «Рік та Морті»

Ілон Маск уже неодноразово говорив про любов до відомого мультсеріалу «Рік та Морті» про пригоди вченого-алкоголіка та його онука, а не так давно особисто зустрівся з співавторами проекту Деном Гармоном та Джастіном Ройландом. Останній у своєму Twitter написав: «Дякую за те, що ти скромний геній, мрійник і маяк надії для людства».

«Не дивно, що Маск любить шоу, основане на дивній науці та безладному гуморі, адже технічний керівник полюбляє і те, й інше, – йдеться у виданні Newsweek.

  • Зображення 16x9

    ​Тетяна Савчук

    Приєдналася до Української редакції Радіо Свобода у 2017 році. Здобула ступінь магістра з міжнародних відносин та дипломатії в Англо-американському університеті у Празі. Продюсерка соціальних мереж. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG