Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: у НАЗК назріває новий скандал через діяльність Тетяни Шкребко?


Ілюстративне зображення
Ілюстративне зображення

Новий скандал у НАЗК?

Підлегла Корчак Тетяна Шкребко, засуджена за важкий корупційний злочин у справі про розкрадання 3 мільярдів гривень у податковій службі часів Віктора Януковича, майже рік незаконно перевіряла декларації високопосадовців. Про це повідомляють журналісти програми «Схеми». При цьому українське законодавство забороняє засудженим за вчинення умисних злочинів займати державні посади. Як наслідок, вважають юристи, тепер існує можливість оскаржити результати роботи засудженої співробітниці НАЗК.

Тетяна Шкребко (стоп-кадр з онлайн-курсу «Як подати е-декларацію», Prometheus)
Тетяна Шкребко (стоп-кадр з онлайн-курсу «Як подати е-декларацію», Prometheus)

Екс-керівник Департаменту фінансового контролю НАЗК Ганна Соломатіна, яка місяць була безпосереднім керівником Тетяни Шкребко повідомила, що інформація про обвинувальний вирок щодо Шкребко була відомою керівництву антикорупційного відомства, але за неї приходили «просити» інші керівники. Деталі цієї історії, а також реакцію самої Шкребко шукайте за лінком.

Про не менш важливе, але коротко.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко пояснив, що рішення Краматорського райсуду про спецконфіскацію коштів колишнього президента України Віктора Януковича і його оточення засекретили через ризик протидії слідству в інших кримінальних провадженнях і через загрозу життю людей, які уклали угоди зі слідством.

Керівник Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко дав розпорядження готуватися до прийняття на озброєння американських протитанкових ракетних комплексів «Джавелін» (Javelin).

Апеляційний суд Київщини переніс на сьогодні, 18 січня, засідання щодо оскарження запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві юристки Ірини Ноздровської Юрієві Россошанському.

Обміняти Денісултанова

Артур Денісултанов, обвинувачений українською поліцією в замаху на екс-командира чеченського добровольчого батальйону Адама Осмаєва, пропонує обміняти себе на кого-небудь із заарештованих в Росії українців. Про це він сказав в коментарі, переданому кореспондентові Кавказ.Реалії, проекту Північнокавказької редакції Радіо Свобода, зі слідчого ізолятора в Києві. Денісултанов вважає, що сам є жертвою Осмаєва і його нині покійної дружини Аміни Окуєвої.

«Я спочатку представився їм французьким журналістом, який збирає матеріали для книжки про чеченську еміграцію. Після того, як я отримав потрібну інформацію, на четвертій зустрічі сказав Адамові по-чеченськи, що хочу поговорити з ним про ще одну справу. Окуєва тоді закричала: «Убий його!» Була боротьба за пістолет «Глок», який належить Осмаєву, він мені його показував у своїй машині», – заявив у коментарі Денісултанов.

Артур Курмакаєв (він же Артур Карінарі, Олександр Дакар, Артур Денісултанов, Дінго) на початку 1990-х років
Артур Курмакаєв (він же Артур Карінарі, Олександр Дакар, Артур Денісултанов, Дінго) на початку 1990-х років

Колекціонера яєць Фаберже пов’язали з «масажистом Путіна»

Його імені немає у списках найбагатших людей Росії, але про його колекції предметів мистецтва ходять легенди. Олександр Іванов є одним із найвідоміших збирачів ювелірних виробів фірми Карла Фаберже. Одну з перлин своєї колекції – унікальне «яйце Ротшильда» – він за 18,5 мільйонів доларів на аукціоні Christie’s купив у 2007 році, а через сім років воно опинилося в руках Володимира Путіна, який подарував коштовну «дрібничку» Ермітажеві з нагоди 250-річчя музею. Автори нового розслідування російського антикорупційного проекту «Муніципальний сканер» стверджують, що більшість своїх великих придбань, включно з «яйцем Ротшильда», Іванов здійснив на гроші «масажиста Путіна» Костянтина Голощапова. Сам колекціонер рішуче відкидає це твердження, але багато з його слів суперечать офіційним документам, які є у відкритому доступі.

Російський колекціонер Олександр Іванов
Російський колекціонер Олександр Іванов

Ну й куди без надихаючих історій після таких новин?

  • Ось тут ми розповідаємо про водійку трамваю у Львові, що стала успішним блогером.
  • А тут знайдете історію собаки Бреди, що стала рятівником на воді та дитячим реабілітологом.
  • Не пошкодуйте часу і на цю історію: 16-річна одеситка Христина Ромайська, хвора на ДЦП, завдяки зовнішнім даним і пробивному характерові стала професійною моделлю і знялася в декількох фотосесіях та рекламі.

Не стійте на місці, розвивайтесь! А ще одягайтесь тепло у ці снігопади!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG