Доступність посилання

ТОП новини

Найбільшою загрозою виборам у США є Китай, а не Росія - сенатор-республіканець


Марко Рубіо, сенатор-республіканець (архівне фото)
Марко Рубіо, сенатор-республіканець (архівне фото)

Найбільшою загрозою виборчій системі США та загалом країні є не Росія, а Китай. Про це в ефірі американського каналу Fox News заявив сенатор-республіканець Марко Рубіо, який є співавтором законопроекту, що вимагає від уряду США автоматично накладати санкції на країни, які, на думку розвідки США, здійснюватимуть втручання у перебіг виборів у США.

Китай, по суті, проник в усі технології, які ми використовуємо на кожній ланці постачання їх до США. Все, на що здатна Росія, виглядає, як дитячі ігри

«Найбільшою загрозою виборчій системі США та загалом Америці є не Росія, а Китай. Китай, по суті, проник в усі технології, які ми використовуємо на кожній ланці постачання їх до США. Все, на що здатна Росія, виглядає, як дитячі ігри (у порівнянні із тим, на що здатен Китай - ред.). І у цей перелік входить викрадення секретів, вплив на окремих осіб в уряді США за допомогою різних методів і, потенційно, втручання у вибори", - відзначив Рубіо.

Marco Rubio

Сьогодні я разом з @ChrisVanHollen подав спільний двопартійний проект закону, щоб захистити наші вибори від втручання закордонних країн

«Я вважаю, що найбільшою загрозою у майбутньому будуть не росіяни, а китайці. Вони більші, у них більше можливостей та грошей», - заявив Рубіо.

Раніше сенатори США Крис Ван Голлен (демократ від штату Меріленд) і Марко Рубіо (республіканець від штату Флорида) представили законопроект, що містить вимогу про заходи щодо держав, які намагаються вплинути на перебіг виборів у США.

Законопроект розцінюється як послання, адресоване будь-яким закордонним силам, які прагнуть підірвати нормальний перебіг виборчого процесу, в тому числі атаки на кандидатів, передвиборчі штаби і виборчі структури.

Ми не можемо бути країною, де іноземна розвідка робить спроби вплинути на наш політичний процес без наслідків (для себе)

«Ми не можемо бути країною, де іноземна розвідка робить спроби вплинути на наш політичний процес без наслідків (для себе). Цей законопроект допоможе забезпечити чесність нашого електорального процесу за допомогою використання ключових національних інструментів (щодо підтримки) безпеки, покликаних продемонструвати закордонним державам неприпустимість втручання в наші вибори», - наголосив сенатор Марко Рубіо.

Оригінал публікації читайте на сайті Голосу Америки

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG