Доступність посилання

ТОП новини

У Конгресі США закликали негайно запровадити ухвалені торік санкції проти Росії


Пол Раян
Пол Раян

Республіканці і демократи відреагували одностайно на докази втручання росіян у вибори США.

Законодавці від обох партій закликали до дій після того, як команда спецпрокурора Роберта Мюллера заявила про пред’явлення звинувачень групі громадян Росії, викритих у незаконному втручанні в американські вибори.

Спікер Палати представників Конгресу США Пол Раян опублікував заяву, в якій, зокрема, сказано: «Ці росіяни були залучені в нахабну і систематичну атаку на нашу політичну систему». Він також закликав захистити майбутні американські вибори від зовнішнього втручання.

Сенатор-демократ Марк Ворнер пообіцяв чинити тиск на компанії, що управляють соціальними мережами, щоб ті були «набагато більш агресивними і проактивними при реагуванні на цю загрозу».

Заклик до дій, що виходить від обох партій, став відходом від суперечок останніми тижнями між республіканцями і демократами про хід російського розслідування – що викликало сумніви, що Конгрес зможе вжити ефективних дії.

Деякі демократи заявили, що президент Дональд Трамп тепер повинен припинити наполягати на тому, що втручання Росії у вибори – не більше ніж «фейкові новини». Сенатор Браян Шатц написав у Twitter-і: «Це ДУЖЕ добре виготовлена фальшивка».

Інші законодавці закликали до негайного запровадження санкцій щодо Росії – закон про це Конгрес ухвалив минулого року. Президент Трамп його підписав, проте адміністрація поки що не взялася за його імплементацію.

Республіканець Девін Нунес, голова Комітету з розвідки Палати представників, назвав уряд президента Росії Володимира Путіна «загрозою американським інтересам».

Демократ Адам Шифф назвав висунення звинувачень «значним кроком вперед». Він підкреслив, що звинувачення «залишають відкритим життєво важливе питання про те, чи відіграли американці, в тому числі пов’язані з кампанією Трампа особи, якусь свідому роль в рамках активних заходів Росії».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG