Доступність посилання

ТОП новини

Україна придбає 210 ракет «Джавелін» та 37 пускових установок до них – заява уряду США


Американський солдат запускає протитанкову ракету «Джавелін» під час навчань. Афганістан. 1 січня 2015 року
Американський солдат запускає протитанкову ракету «Джавелін» під час навчань. Афганістан. 1 січня 2015 року

Державний департамент США узгодив продаж Україні протитанкових ракет «Джавелін» та відповідних переносних пускових комплексів загальною вартістю у 47 мільйонів доларів. Відповідну інформацію передано до Конгресу, який ще має погодити продаж.

Про це йдеться у заяві на сайті Агенції з питань співпраці у царині оборони та безпеки (Defense Security Cooperation Agency).

На початку року посол США в Україні Марі Йованович заявила, що уряд Сполучених Штатів Америки надасть летальну зброю Україні абсолютно безкоштовно. У ЗМІ лунала суперечлива інформацію щодо того, про яку саме летальну зброю говорила пані посол.

«Уряд України запросив придбати 210 ракет «Джавелін» та 37 командно-пускових установок (включно з двома командно-пусковими установками, які будуть використовуватись, як запчастини). До пакету також входить підготовка до використання техніки; технічна допомога з боку уряду США та військового підрядника, транспортування, навчання та інші пов'язані логістичні елементи та програмна підтримка. Загальна оціночна вартість не буде перевищувати 47 мільйонів доларів», – зазначається в заяві на сайті Агенції з питань співпраці у царині оборони та безпеки (Defense Security Cooperation Agency).

У заяві також мовиться, що саме повідомлення про рішення щодо продажу вимагається законом і не означає, що продаж вже відбувся.

«Цей запропонований продаж стане внеском у закордонну політику та національну безпеку США, бо сприятиме покращенню безпеки України. Системи «Джавелін» допоможуть Україні розбудувати довготермінову обороноздатність захищати свій суверенітет та територіальну цілісність з метою досягнути відповідності вимогам національної оборони. Україна не матиме жодних проблем із інтеграцією цих систем до своїх збройних сил», – йдеться у повідомленні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG