Доступність посилання

ТОП новини

Кличко змусив керівника USAID пишатися своєю роботою


Марк Грін
Марк Грін

«Найкращий спосіб протистояти Путіну – це успіх України і допомога українцям в досягненні демократії і волі», – наголосив адміністратор Агентства міжнародного розвитку США (USAID) Марк Грін, виступаючи на слуханнях комітету Палати представників Конгресу США з закордонних справ, де обговорювались плани скоротити на 33 відсотки бюджет Агентства міжнародного розвитку США (USAID) на 2019 бюджетний рік.

Конгресменів непокоїло те, як скорочення вплинуть на зусилля США з підтримки боротьби проти тероризму та епідемій в світі.

Грін, відповідаючи на запитання конгресменів, вказав на програми підтримки демократії в Україні як можливу модель співпраці в Східній Європі.

Він також відзначив необхідність підтримки незалежної журналістики для того, щоб протистояти російській пропаганді. Незалежність в сфері енергетики та диверсифікація енергопостачання є важливими для незалежності країн регіону, переконаний Грін.

В своїх свідченнях Грін згадав промову мера Києва Віталія Кличка, присвячену українським реформам.

«На Мюнхенській конференції з безпеки, я слухав промову Віталія Кличка, мера Києва, про те, як Україна бореться за волю та демократію», – йдеться в письмових свідченнях адміністратора USAID, поданих до слухань.

«Мені це нагадало, що ми також колись були молодим народом, натхненним сподіванням на демократичне майбутнє, але також ми стикались з численними викликами на шляху побудови нашої республіки. Я слухав Кличка і був надзвичайно гордим, що робота USAID підтримує людей у всьому світі, таких як він, лідерів руху Євромайдану, які прагнуть свободи і підзвітності керівництва перед людьми», – йдеться в свідченням Гріна.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG