Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: нові докази у знищенні «Боїнга» – про «Хмурого» розповів його брат


Роман Дубинський, рідний брат Сергія Дубинського, якого називають причетним до атаки МН17
Роман Дубинський, рідний брат Сергія Дубинського, якого називають причетним до атаки МН17

Нові докази причетності російського військового до катастрофи МH17

Міжнародна слідча група і українські правоохоронні органи наразі не називають імен людей, причетних до теракту проти малайзійського «Боїнгу» рейсу MH17 влітку 2014 року. У той же час, журналісти і міжнародні дослідницькі організації ідентифікували як мінімум одного з фігурантів цієї справи. Мова про російського полковника Сергія Дубинського («Хмурого»). До війни він жив у одному з сіл Донбасу. Зараз в Україні у нього залишилися близькі родичі, зокрема рідний брат Роман, в якого зовсім протилежна політична позиція. Тож які нові докази причетності Дубинського до катастрофи, що забрала життя 298 осіб, вдалося отримати і як відповів на звинувачення сам фігурант, дивіться у новому матеріалі «Донбас.Реалії», який ми анонсували Вам раніше.

Туреччина готова надіслати миротворців на Донбас

Туреччина підтримує введення миротворчої місії на Донбас і готова взяти в ній участь, заявив президент України Петро Порошенко за підсумками зустрічі зі своїм турецьким колегою Реджепом Ердоганом. Цього року Україна оскаржуватиме дії Росії на окупованих територіях на різних міжнародних майданчиках, і підтримка турецької сторони є вкрай важливою, стверджує частина українських експертів. Деякі з них наголошують, що участь Туреччини у миротворчій місії на Донбасі є вигідною для України з цілої низки причин.

Візит не лише газом єдиним

А на сьогодні запланована зустріч президента України Петра Порошенка з канцлером Німеччини Анґелою Меркель і німецьким президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром, має відбутися також двостороння зустріч із міністром закордонних справ Гайко Маасом. Завдання Петра Порошенка під час цього візиту полегшується, принаймні з огляду на його опонентів. Німеччина має новий уряд, який не відрізняється від попереднього, оскільки була створена велика коаліція двох найбільших партій ФРН – християнських і соціал-демократів. Спостерігачі, які очікують конкретних результатів від візиту президента України до Берліна, наголошують, що він відбувається також у рамках підготовки до зустрічі в Ахені у травні. Цього разу у «нормандському», але зменшеному, тристоронньому форматі: Україна, Німеччина, Франція – без Росії.

Вирок суду за вірш про Незалежність України

А у Росії тим часом вже понад 4 роки колишній шкільний учитель німецької мови з Орловської області і фігурант п’яти кримінальних справ Олександр Бившев гордо носить звання «зрадник Батьківщини». Кореспондент Радіо Свобода з’ясував, як улюбленець місцевої публіки і лауреат літературних премій відразу перетворився на екстреміста та ізгоя, якого 9 квітня, засудили до 330 годин громадських робіт.

Життя Яни Зінкевич через 2 роки після аварії

І про боротьбу у повсякденності. Нещодавно у медичного батальйону «Госпітальєри» був своєрідний ювілей – 2500-й евакуйований поранений. З цієї кількості командир медиків-добровольців Яна Зінкевич «витягла на собі» більше ніж сотню осіб. Після аварії та народження дитини, її графік і роль у батальйоні змінилися. Незважаючи на те, що багато часу продовжує займати лікування і реабілітація, та навчання, вона продовжує керувати батальйоном.

Боротьба у повсякденності: життя Яни Зінкевич через 2 роки після аварії (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:00 0:00

Пам’ятайте, що вода камінь точить і вперто робіть своє!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG