Доступність посилання

ТОП новини

Після джавелінів – протиповітряна артилерія? Помпео відповів на запитання в Конгресі


Майк Помпео виступає на слуханнях комітету Палати представників Конгресу США з закордонних справ, Вашингтон, 23 травня 2018 року
Майк Помпео виступає на слуханнях комітету Палати представників Конгресу США з закордонних справ, Вашингтон, 23 травня 2018 року

«Ми віддані наданню оборонної зброї Україні», ‒ запевнив державний секретар США Майк Помпео, виступаючи на слуханнях комітету Палати представників Конгресу США з закордонних справ, присвячених питанню стратегічних пріоритетів та бюджету Державного департаменту.

Стосовно протиповітряної оборони, їм було б важко заперечити, що вони там присутні, якщо б один з їхніх літаків був збитий там… Чи ми розглядаємо можливість продажу або надання протиповітряної артилерії Україні?
конгресмен Скотт Перрі

Під час слухань конгресмен Скотт Перрі, який представляє Пенсильванію, звернувся до Помпео із запитанням: «Чи є протиповітряна артилерія серед того, що ви та адміністрація розглядаєте як інструменти стримування Росії в її діях, які вона сама, очевидно, заперечує? Стосовно протиповітряної оборони ‒ їм було б важко заперечити, що вони там присутні, якщо б один з їхніх літаків був збитий там… Чи ми розглядаємо можливість продажу або надання протиповітряної артилерії Україні?» ‒ запитав Перрі.

Відповідаючи на запитання конгресмена, Помпео висловив підтримку наданню оборонної зброї Україні, однак зауважив, що не впевнений стосовно конкретних видів зброї.

Цього тижня Україна провела перші випробування джавелінів, що надійшли зі США.

Надання джавелінів стало «кульмінацією років важкої роботи», зазначив сенатор США Роб Портман, вітаючи повідомлення про випробування джавелінів в Україні.

«Надання джавелінів Україні – це кульмінація років важкої роботи членів обох партій, які завжди вірили, що США мають стати на захист права України захищати себе проти російської агресії, надавши їй оборонну летальну зброю», – написав сенатор Портман у твітері.

Дивіться також: В Україні провели перші випробування американських джавелінів

«Джавеліни» випробували на українському полігоні (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG