Доступність посилання

ТОП новини

У Конгресі США пропонують збільшити безпекову допомогу Україні в 2019 році


Комітет з питань асигнувань Палати представників Конгресу США пропонує збільшити у бюджеті 2019 року кошторис допомоги, що надається Україні через програми Державного департаменту і Пентагону.

Комітет з питань асигнувань Палати представників Конгресу США затвердив власний проект «Закону про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2019 рік», де кошти, які пропонується виділити для безпекової допомоги Україні, у тому числі летальної зброї оборонного характеру, визначені в обсязі 250 мільйонів доларів. Ця сума на 50 мільйонів доларів перевищує асигнування для відповідних програм підтримки України, затверджені у Консолідованому законі про бюджетні асигнування на 2018 рік.

Про це повідомляє посольство України в США.

У представленому в цьому комітеті проекті «Закону щодо асигнувань Державного департаменту, закордонних операцій та суміжних програм на 2019 фінансовий рік» кошторис допомоги Україні за лінією зовнішньополітичного відомства Сполучених Штатів та причетних агентств визначено у сумі 441 мільйон доларів, що на понад 20 мільйонів доларів перевищує відповідні асигнування 2018 року.

За словами посольства України, таким чином, сукупний обсяг коштів, які можуть бути виділені для підтримки України у 2019 бюджетному році, становить 691 мільйон долар, що на понад 70 мільйонів доларів більше, ніж передбачено асигнуваннями поточного року.

Для набуття чинності ці законопроекти мають бути схвалені повним складом Палати представників, підтримані Сенатом та підписані президентом США.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG