Доступність посилання

ТОП новини

У Києві встановили пам’ятник корупціонеру – відео


У Києві встановили пам’ятник корупціонеру – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:02 0:00

Біля будівлі Національного агентства з питань запобігання корупції активісти встановили пам’ятник корупціонеру. За словами виконавчого директора антикорупційної платформи «ІНТЕГРІТІ ЮА» Володимира Крейденка, таким чином вони хотіли нагадати новоствореним антикорупційним органам, що їм потрібно активізуватися в боротьбі з корупцією.

Біля будівлі Національного агентства з питань запобігання корупції у Києві активісти встановили пам’ятник корупціонеру.

«Ми хочемо нагадати нашим новоствореним антикорупційним органам, що треба активізуватися (у боротьбі з корупцією – ред.), не залишати корупцію на самоті. Вона постійно має бути під пильним оком наших новостворених органів», – зазначив виконавчий директор антикорупційної платформи «ІНТЕГРІТІ ЮА» Володимир Крейденко.

За його словами, антикорупційні органи у 2017 році зробили менше, ніж у 2016-му. Крейденко також зауважив, що за минулий рік НАЗК перевірило 39 декларацій топ-чиновників, із яких лише 4 були передані НАБУ. В свою чергу, додав він, антикорупційне бюро мало 489 кримінальних справ, з них менше за 70 відсотків дійшли до суду, а в судах вони майже всі «розвалилися».

Національне агентство з питань запобігання корупції, яке фактично створене у 2016 році, серед іншого, здійснює перевірку декларацій, проводить моніторинг способу життя чиновників, посадових осіб, держслужбовців, суддів, прокурорів.
НАБУ створене 16 квітня 2015 року. Бюро є правоохоронним органом, якому підслідні корупційні злочини, вчинені, зокрема, президентом України (повноваження якого припинені), прем’єр-міністром, генеральним прокурором, народними депутатами та державними службовцями категорії «А».
XS
SM
MD
LG