Доступність посилання

ТОП новини

Україна отримає транш МВФ «скоро» – очільниця Мінфіну


Оксана Маркарова
Оксана Маркарова

Україна має «дуже добрі обговорення» з МВФ і повинна отримати черговий транш допомоги незабаром, заявила виконувач обов'язків міністра фінансів України Оксана Маркарова в інтерв’ю на Bloomberg TV у Лондоні в понеділок. Відновлення й активне просування переговорів із МВФ Маркарова назвала одним із ключових пріоритетів.

«Ми робимо все можливе з нашого боку, щоб зробити це якомога швидше», – наголосила очільниця українського Мінфіну у відповідь на запитання, коли Україна досягне угоди з МВФ, але ухилилася від називання конкретної дати.

Транш МВФ на суму 17,5 мільярдів доларів був заморожений впродовж більш ніж року.

«Щодо бюджету та цін на газ ми маємо дуже конструктивні обговорення, які, я маю надію, конструктивно закінчаться незабаром», – наголосила Маркарова.

На запитання ведучої, наскільки МВФ готовий до компромісів, Маркарова відповіла, що вона б не говорила про компроміси:

«Ми залишаємося вірними принципам, які обговорювалися разом – це пояснення та пошук деяких рішень, особливо щодо бюджету. Коли ми розпочали дискусії раніше, ми мали результати лише за перший квартал, тепер ми маємо результати за 6 місяців, які є кращими, ніж ми очікували в першому кварталі. Тому я думаю, що ми в добрій позиції, щоб або погодитись, або довести МВФ, що в деяких цифрах наша позиція була правильною, та обговорити пом'якшувальні заходи там, де вони потрібні, і ми також бачимо, що вони потрібні».

Оксана Маркарова перебуває з робочим візитом у Великій Британії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG