Доступність посилання

ТОП новини

Розвідники України вдосконалюють навики на Яворівському полігоні


Розвідники України вдосконалюють навики на Яворівському полігоні, 30 липня 2018 року
Розвідники України вдосконалюють навики на Яворівському полігоні, 30 липня 2018 року

Українські розвідники виборюють титул кращого взводу Сухопутних військ Збройних сил України на Яворівському полігоні. Такі змагання були тимчасово припинені у 2014–2016 роках і торік їх відновили. Це передусім обмін бойовим досвідом і апробація нової розвідувальної техніки.

Вони, з огляду безпеки, закривають обличчя і не називають ані своїх справжніх імен, ані підрозділу, де проходять службу. Розвідник із позивним «Піонер» прийшов служити у Збройні сили два роки тому. Тоді йому було 18 років.

Я родом із Луганської області і захищаю свою країну. Я обрав свій шлях – звільнити окуповані землі України

«Я родом із Луганської області і захищаю свою землю, свою країну. Мою територію окупували і тому я пішов служити. Я зустрічав своїх земляків, які були вбиті, які обрали свій шлях – так звану «Новороссію» і вирішили за неї загинути. Я обрав свій шлях – звільнити окуповані землі України. Спершу було важко, а зараз вже звик до служби. Ми, як одна родина. Вперше я на Яворівському полігоні, тут програма змагань досить складна, пройти шлях без навиків досить важко», – говорить розвідник.

Українські розвідники змагатимуться за звання кращого взводу Сухопутних військ протягом чотирьох днів. На полігоні створили шлях із перешкодами, схожий як у зоні бойових дій. Змагання є однією із форм перевірки професійних навиків військовослужбовців і випробовування нових тактик ведення розвідки, нового обладнання. Також українські військовослужбовці вперше під час змагань стрибатимуть із парашутом, виготовленим в Україні.

Під час цих змагань використовується нова стрілецька зброя «Вулкан» українського виробництва, апробовуються локаційні станції ближньої розвідки, безпілотники
Андрій Мельник

«Визначаємо теоретичну підготовку військовослужбовців, здатність їх до виконання завдання, відпрацьовують вони і переміщення на полі бою. З такими перешкодами вони зустрічаються на Донбасі. Під час цих змагань використовується нова стрілецька зброя «Вулкан» українського виробництва, апробовуються локаційні станції ближньої розвідки, безпілотники, тобто визначаємо якісні варіанти застосування нової техніки», – наголосив начальник розвідувального управління Сухопутних військ Андрій Мельник.

Відваги мало – потрібні навики

Розвідник має професійно володіти різними навиками – ведення рукопашного бою, технічними засобами розвідки, інженерно-саперними, різними видами зброї, керувати бойовими машинами, а ще йому потрібні витривалість, вміння вижити у різних умовах, важливо відчувати поруч побратима, який готовий прийти на допомогу, зауважив військовий інструктор Олег Кузмінський, який у 2014 році пішов захищати свою країну у складі «Правого сектора», у 2015 році був поранений і втратив ногу, але повернувся у лави Збройних сил України, згідно з наказом міністра оборони.​

Відваги мало на війні, треба знати науку, враховувати все, щоб не допустити помилок і втрат
Олег Кузмінський

«Враховуючи те, що у нас є втрати, ми стараємось вкладати більше бойового досвіду, щоб військовослужбовці розуміли, куди і чого йдуть, вчимо їх на наших помилках, щоб вони їх не допускали і вдалось більше врятувати життя. Бо дуже багато хоронимо бійців. У 2014-му загинув мій друг, з яким ми росли разом і тоді я зрозумів, що мушу йти служити і вчити хлопців. Відваги мало на війні, треба знати науку, враховувати все, щоб не допустити помилок і втрат. Зараз, у порівнянні з 2014 роком, поліпшилась професійна основа армії, на людей не чиниться тиск і вони обирають свій шлях», – говорить Олег Кузмінський.

Кращий розвідувальний взвод Сухопутних військ змагатиметься з 20 серпня за звання кращого взводу Збройних сил України. Військовий вишкіл базується на стандартах військ НАТО.

  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG