Доступність посилання

ТОП новини

Віталій Кличко: я з Манафортом не працював


Мер Києва Віталій Кличко
Мер Києва Віталій Кличко

У США 31 липня розпочинається перший процес у справі Пола Манафорта, колишнього голови виборчої кампанії Дональда Трампа. Федеральні слідчі висунули Манафорту звинувачення в банківському і податковому шахрайстві. Ідеться, зокрема, про роботу Манафорта як політичного консультанта та лобіста на користь колишнього українського президента Віктора Януковича. Законодавство США не забороняє таку роботу, але вона має бути офіційно задекларована, а з отриманих грошей мають сплачуватися податки.

Напередодні спеціальний прокурор США Роберт Мюллер заявив, що Пол Манафорт заробив понад 60 мільйонів доларів, консультуючи підтримуваних Росією політиків в Україні.

Мер Києва Віталій Кличко підтвердив в інтерв`ю Російській службі «Голосу Америки», що Пол Манафорт пропонував йому свої послуги у 2014 році, але він цією пропозицією не зацікавився.

«Завжди під час кампанії консультанти звертаються і пропонують свої послуги. Так було і в 2014 році, коли Пол Манафорт запропонував свої послуги. Можу сказати, що в його пропозиціях не було нічого цікавого. Можу чітко заявити: та співпраця закінчилася, так і не розпочавшись», – сказав Кличко.

Прізвище «Кличко» згадується у документах, які сторона обвинувачення надала суду за кілька днів до початку судових слухань.

Можу сказати, що в його пропозиціях не було нічого цікавого
Віталій Кличко

Як повідомляє ВВС, уважно ознайомившись з документами, Пол Манафорт відправив своєму помічнику Костянтину Килимнику багатосторінкову презентацію і план реструктуризації Київміськадміністрації для презентації меру з ініціалами VK.

Серед запопропонованих Манафортом ініціатив, у статті йдеться про «100% повернення податку на дохід, сплачений у Києві, до міського бюджету, посилення штрафів за порушення правил паркування, підпорядкування голів райадміністрацій столиці меру, проведення аудиту комунальних підприємств, ремонт будівлі мерії…».

Звинувачення, висунуті Манафорту, переважно стосуються періоду його роботи до того, як він очолив передвиборчий штаб Трампа, і не пов'язані з можливою змовою між передвиборчим штабом і Росією.

Читайте також: Спецпрокурор США: Манафорт заробив понад 60 мільйонів доларів як консультант в Україні

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG