Доступність посилання

ТОП новини

Допомога армії України: на Яворівському полігоні відбулася ротація вояків США


Ротація американських військовослужбовців на Яворівському полігоні, що на Львівщині, 8 серпня 2018 року
Ротація американських військовослужбовців на Яворівському полігоні, що на Львівщині, 8 серпня 2018 року

Восьмого серпня у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (Яворівський полігон), що розташований у Львівській області, відбулась четверта ротація американських військовослужбовців у рамках «Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи «Україна». Українські вояки тепер проходитимуть вишкіл за підтримки та допомогизі 278-го бронекавалерійського полку Сухопутних військ США. Тим часом американські військові 27-ї піхотної бригади вирушають додому.

США провели четверту ротацію своїх вояків на Яворівському полігоні – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:21 0:00

Передача повноважень від одного до іншого військового підрозділу відбулась традиційно і урочисто. 27-а піхотна бойова бригада зі штату Нью-Йорк, яка протягом 9 місяців проводила вишкіл для українських військовослужбовців на Яворівському полігоні, вишукувалась на плацу і згорнула свій бойовий прапор. А 278-й бронекавалерійський полк, історія бригади якого розпочалась у штаті Теннессі у 1887 році, розгорнув свій стяг. За інформацією американських військовослужбовців, в офіційних записах Збройних сил США немає згадок про втрату бойового прапора жодним військовим підрозділом, як і у часи Другої світової, Корейської, В’єтнамської воєн.

Те, що у бронекавалерійському полку є офіцери, сержанти і солдати, які мають бойовий досвід, можна розпізнати за їхніми черевиками. А радше золотими шпорами, як, для прикладу, у командира 278-ї бронекавалерійської бригади Джиммі Коула. Він двічі побував в Іраку.

Джиммі Коул, командувач 278-го бронекавалерійського полку
Джиммі Коул, командувач 278-го бронекавалерійського полку

Ми носимо шпори на черевиках, але їх ще треба заслужити. Срібні – за певні досягнення у службі, підвищення кваліфікації, а ось золоті вказують, що військовослужбовець має бойовий досвід
Джиммі Коул

«Ми носимо шпори на черевиках, але їх ще треба заслужити. Срібні – за певні досягнення у службі, підвищення кваліфікації, а ось золоті вказують, що військовослужбовець має бойовий досвід. Двічі наш підрозділ виїжджав для миротворчої місії в Ірак, також є ті, хто виконував бойові місії в Афганістані. А ще ми носимо кавалерійські капелюхи, що це відтворює історію нашого підрозділу. До 2016 це був традиційний головний убір, але після змін у Збройних силах США, ми його залишили, як традицію, що свідчить, що ми бронекавалерійський підрозділ», – говорить командувач 278-го полку армії США Джиммі Коул.

Кавалеристи вже давно пересіли з коней на сучасну і важку військову техніку, але зберегли традицію. Зокрема, з гордістю носять капелюхи («Stetson» – назва походить від імені творця ковбойського капелюха).

Попри те, що старший лейтенант 278-го бронекавалерійського полку Маркус Мітчел власник капелюха та срібних і золотих шпор, бо має бойовий досвід, приїхав в Україну не лише допомогти у вишколі українських військовослужбовців, але й навчитись в українських бійців.

Корисно попрацювати зі своїми партнерами, бо не знаєш, де разом опинимось і де будемо воювати разом
Маркус Мітчел

«Коли дізнався, що наступна місія буде в Україні, прочитав в інтернеті про державу та її традиції. А тут довідуюсь ще більше. Хочу підвищити свій досвід, як військовослужбовця, поглибити свої військові знання. Адже корисно попрацювати зі своїми партнерами, бо не знаєш, де разом опинимось і де будемо воювати разом», – каже Маркус Мітчел.

Країни НАТО провели вишкіл для понад 7 тисяч українських бійців

Близько 250 військових інструкторів бронекавалерійського підрозділу разом із партнерами НАТО з Канади, Литви, Британії, Польщі, Данії продовжать тренування українських військовослужбовців за натовськими стандартами.

Військова підготовка відбувається у рамках «Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи «Україна» від 2015 року. За цей час на Яворівському полігоні тренування пройшли понад 7 тисяч українських військовослужбовців, які служать у зоні бойових дій на Донбасі.

Зараз протягом 55 днів навчаються досвідчені українські бійці 54-ї окремої механізованої бригади. Це вже 12-а ротація військових підрозділів Збройних сил України за підтримки НАТО. За цей час натовські військовослужбовці підготували українських військових інструкторів, які безпосередньо проводять заняття для вояків, а представники країн НАТО спостерігають за процесом підготовки, спільно ухвалюють рішення, тобто виконують дорадчу місію.

Маркус Мітчел, старший лейтенант 278-го бронекавалерійського полку (США)
Маркус Мітчел, старший лейтенант 278-го бронекавалерійського полку (США)

За останні 10 місяців українські Збройні сили перебирали на себе все більше і більше відповідальності за проведення тренінгу на Яворівському полігоні. Наша роль полягає у наставництві
Діллі Деніс

«За останні 10 місяців ми побачили, що українські Збройні сили перебирали на себе все більше і більше відповідальності за проведення тренінгу на Яворівському полігоні. Наша роль полягає у наставництві. Сьогодні ми передаємо повноваження 278-у бронекавалерійському полку зі штату Теннессі. Це сумний день, бо ми змушені покидати наших друзів з України, і радісний, бо ми повертаємось до додому. Разом ми працювали наполегливо», – наголосив Діллі Деніс, командувач 27-ї піхотної бойової бригади США.

Від сьогодні бойовий прапор 278-го бронекавалерійського полку армії США, протягом 9 місяців майорітиме над центральним містечком Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG