Доступність посилання

ТОП новини

Нацполіція АРК відкрила кримінальне провадження через обшуки в анексованому Криму


Після анексії Росією Криму часті обшуки не є рідкістю у помешканнях активістів, діячів Меджлісу і кримських татар
Після анексії Росією Криму часті обшуки не є рідкістю у помешканнях активістів, діячів Меджлісу і кримських татар

Слідчий відділ Головного управління Національної поліції в АР Крим і Севастополі відкрив кримінальне провадження за фактом порушення недоторканності житла кримських татар, у яких вранці 14 лютого російські силовики провели обшуки. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції АРК.

«За даними фактами розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину ч. 2. ст.162 Кримінального кодексу України, за який передбачено позбавлення волі до п’яти років. Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснюється Прокуратурою АР Крим», – йдеться в повідомленні.

Раніше російська Федеральна служба безпеки заявила, що провела обшуки у трьох підозрюваних в організації та участі в осередку «Хізб ут-Тахрір».

Вранці стало відомо, що в будинках кримських татар в смт. Октябрське Красногвардійського району анексованого Криму російські силовики влаштували обшуки.

Захисники заарештованих і засуджених у «справі Хізб ут-Тахрір» кримчан вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою.

Представники міжнародної ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір» вказують своєю місією об’єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього. Верховний суд Росії заборонив «Хізб ут-Тахрір» в 2003 році, включивши в список 15 «терористичних» організацій.

XS
SM
MD
LG