Доступність посилання

ТОП новини

Вибори: ГПУ повідомляє про викриття «чорної каси» одного з кандидатів на суму 1,3 мільйона гривень


За даними Лариси Сарган, гроші мали піти на підкуп членів виборчих комісій
За даними Лариси Сарган, гроші мали піти на підкуп членів виборчих комісій

Речниця генерального прокурора Лариса Сарган повідомила про виявлення «чорної готівки» для «незаконної організації виборчого процесу». Не називаючи прізвищ, вона процитувала слова генпрокурора Юрія Луценка про «кандидата Ю» і «депутата Д».

«Мережу протиправної діяльності розповсюдили на території 5 районів Одещини: Балтського, Подільського, Окнянського, Кодимського та Савранського. «Чорна» каса знаходилася та функціонувала у режимному приміщенні одного з відділень «ПриватБанку» в місті Подільськ, а саме у службовому кабінеті керівника вказаного відділення, яка з 2011 року займає посаду начальника структурного підрозділу банку ще задовго до переведення банківської установи у статус державної», – повідомила Сарган.

Вона уточнила, що правоохоронці – працівники прокуратури, Служби безпеки України і поліції – виявили учасників під час розподілу 1,3 мільйона гривень на винагороду членам комісій і спостерігачам.

«Під час обшуків правоохоронці вилучили списки з особистими даними виборців, відомостями про можливу прихильність до кандидатів на виборах, записи з розподілом грошей між волонтерами та представниками виборчих комісій, інша документація. Зафіксували схему контролю за голосуванням через підконтрольних осіб», – заявляє Сарган.

Читайте також: Справа про «мережу»: спроба підкупу виборців чи політичний тиск під час виборів?​

Вона додала, що покарання за порушення виборчого законодавства може становити до семи років позбавлення волі.

XS
SM
MD
LG