Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Гладковський не втече від слідства навіть у разі грошової застави – генпрокурор


Під час обрання Антикорупційним судом запобіжного заходу Олегу Гладковському. Київ,18 жовтня 2019 року
Під час обрання Антикорупційним судом запобіжного заходу Олегу Гладковському. Київ,18 жовтня 2019 року

Суд арештував Гладковського із правом застави

Вищий антикорупційний суд вирішив взяти під варту колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського на 60 діб із правом застави.

Згідно з рішенням суду, оголошеним 19 жовтня, Гладковський перебуватиме під вартою до 15 грудня.

Справа Гладковського: арешт чи понад 10 мільйонів гривень – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00

Суддя також передбачив право Гладковського внести грошову заставу і визначив її розмір у понад 10,5 мільйона гривень.

Таким чином, суд частково задовольнив клопотання сторони обвинувачення, яка наполягала на арешті із заставою у понад 100 мільйонів гривень.

Рябошапка: навіть у разі внесення застави Гладковський не зможе переховуватися від слідства

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка висловив упевненість у тому, що навіть у разі внесення застави колишній перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський не зможе переховуватися від слідства.

У відеозверненні у фейсбуці генпрокурор мотивував це тим, що суд поклав на Гладковського низку обов’язків, зокрема, він має носити електронний браслет, здати документи, які дозволяють виїзд за кордон, не залишати територію Київської області і повідомляти про своє пересування слідчим.

«Таким чином навіть у разі внесення застави органами досудового розслідування буде повністю забезпечено можливість співпраці підозрюваного з органами досудового розслідування та унеможливлено його переховування від органів кримінального переслідування», – сказав Рябошапка.

Велике інтерв'ю із віцепрем’єр-міністром України

Дмитро Кулеба вважає, що говорити все пропало – це «чисті емоції», що президент Зеленський намагається повернути території. За його словами, перемога – це деокупація і реінтеграція Донбасу, повернення Криму. Про шляхи до цього та багато іншого віцепрем’єр-міністр Дмитро Кулеба розповів в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода.

Дивіться та читайте його тут.

На честь «кіборга» Ігоря Брановицького у Києві створюють молодіжний центр «Натрій»

У січні 2015 року Ігор Брановицький у складі 90-го окремого аеромобільного батальйону 81-ї ОАЕМБр прибув на другу ротацію у ДАП. Бойовики підірвали перекриття терміналу і запустили газ, під завалами опинилося багато поранених. Ігор вивів із ДАПу двох поранених побратимів, а сам повернувся назад. ЗСУ намагалися деблокувати оточених «кіборгів», але зробити це не вдалося. Брановицький разом із побратимами потрапив у полон до угруповання «Спарта».

Бойовики російських гібридних сил шукали з-поміж українських бійців кулеметника і «Натрій», рятуючи товаришів, сказав, що це він. Брановицького довго і нещадно били, а потім його застрелив пострілом у голову ватажок бойовиків – громадянин Росії Арсеній Павлов із позивним «Моторола».​

Ігоря Брановицького посмертно нагородили званням Герой України, його ім'ям у Києві назвали вулицю. Тепер молоді і активні люди на його честь створюють центр громадської освіти. ​

Співкоординатори центру Мар’ян Присяжнюк та Віталій Селик розповіли Радіо Свобода про те, чим займатиметься центр «Натрій».

«Розіп’ятий хлопчик» і «автономія від Луганська до Одеси»: війна на Донбасі в іноземних серіалах

Українські кілери-невдахи, «розіп’ятий хлопчик» і «автономія від Луганська до Одеси». За межами України про війну на Донбасі не тільки пишуть у ЗМІ, а й знімають кіно. В яких «хітах» засвітилася Україна і як реагують самі українці на «авторські» інтерпретації того, що відбувається?

Про це – у матеріалі журналістів проєкту Радіо Свобода «Донбас.Реалії».

Британський парламент і голосування плану «Брекзиту»: патова ситуація із кількома сценаріями розвитку

Вперше у цьому сторіччі депутати британського парламенту засідали на надзвичайній сесії в суботу. Головним питанням порядку денного 19 жовтня стало обговорення і голосування за новий план виходу Сполученого Королівства з Євросоюзу, який подав прем’єр Борис Джонсон.

Проте цей порядок денний змінило попереднє голосуванням за поправку депутата Олівера Летвіна. Саме ухвалення цієї поправки і вивело на обрій кілька нових можливих напрямків розвитку подій, пов’язаних із «розлученням» Британії з Європейським союзом, змінивши основні плани парламенту щодо голосування за план Джонсона. То який сценарій чекає на Сполучене Королівство далі? Читайте тут.

Протести у Барселоні. Розповідь очевидця подій

Верхня частина проспекту Віа Лаєтана, прокладеного на початку XX століття через старе місто Барселони, в суботу була заповнена людьми. В основному це молодь, віком від 16 до 25 років, яка прийшла до будівлі управління національної поліції Іспанії висловити протест проти тривалих термінів ув’язнення каталонським політикам, причетним до організації референдуму про незалежність Каталонії в 2017 році. У неділю, 20 жовтня, в порівнянні з декількома попередніми днями протестів, коли на вулицях були сотні поранених, – у Барселоні було відносно спокійно. Читайте розповідь свідка про найголовніші події в Барселоні тут.

Історичний вихід двох жінок у відкритий космос, G7 проти криптовалюти та інші топновини зі світу технологій

Уперше в історії космонавтики у відкритий космос одночасно вийшли дві жінки, «Група семи» почала перейматися запуском нової криптовалюти від соцмережі «Фейсбук», а подушка-робот допомагає заснути.

Радіо Свобода зібрало кілька новинок зі світу науки і технологій, які цього тижня могли пройти повз вас.

Досліджуйте світ!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG